Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Knutsel een uiltje

Een leuke herfstknutsel waar je samen met je kind mee aan de slag kan. Ook erg leuk om te gebruiken als lampion voor Sint Maarten.

Dit is een zelfgemaakt patroon van een uiltje. De voor en achterkant. Zoek op internet of in een kleurboek naar een uiltje die je aanspreekt en trek hem dubbel na of teken hem over op karton zoals hierboven.

Hier heb ik het uiltje dubbelgevouwen zodat je een beetje een idee krijgt hoe hij eruit gaat zien. Door bij de oortjes in te knippen op het lijntje tot het rechte stuk en het rechte stuk om te vouwen ontstaat er ruimte tussen de voor en achter kant. Vouw hem nu zo dat de tekenlijntjes aan de binnenkant zitten.

Verf het uiltje, geef hem bijvoorbeeld veertjes of allerlei kleurtjes. Snijd of knip er een snavel en veertjes uit. (zelf heb ik dit alleen aan de voorkant gedaan) Plak hier aan de binnenkant doorzichtig papier achter, zoals bakpapier. Plak er oogjes op.

Terwijl alles droogt zoek je buiten een stok en wat blaadjes, eikeltjes, beukenootjes. Plak het uiltje vast op de stok samen met de blaadjes en klaar ben je.

Bevestig een lampionstok aan de tak, of gebruik een waxinelichtje op batterij en plaats deze onder het uiltje. Je kan het uiltje natuurlijk ook een kwartslag gedraaid op de stok vastplakken, hierdoor is hij makkelijker vast te houden. Zorg dan dat er aan de onderkant een ronding is waar de tak invalt, zodat hij goed blijft zitten.

Wij, Quin en ik hebben er twee dagen over gedaan om "het uiltje op de tak" te maken. Het enige wat ik heb gedaan is het sjabloon gemaakt, de uit-snedes en het uiltje op de tak geplakt. De kleine man is er super trots op!

10 jaar geleden

Jammer he, dat die foto's elke keer verkeerd uitkomen, terwijl ze wel goed staan op het moment dat je de blog schrijft. Hopelijk kan mamaplaats daar iets aan doen. Verder vind ik je uiltje super! Heel schattig. Ik kwam niet verder dan spinnen en blaadjes, maar uiltjes passen idd ook heel goed bij de lente!

10 jaar geleden

Super dank je wel! Ik heb hem gelijk gepint!! En inderdaad elke oma is blij met een zelfgemaakt cadeau!

10 jaar geleden

Heb de foto's op Pinterest gezet. Mocht je er niet uitkomen, de beschrijving staat bij deze fotoblog en anders roep je maar ;-) http://www.pinterest.com/pin/543880092470699157/

10 jaar geleden

Heb de foto's op Pinterest gezet. Mocht je er niet uitkomen, de beschrijving staat bij deze fotoblog en anders roep je maar ;-) http://www.pinterest.com/pin/543880092470699157/