Blog header image

knufje! Waar ben je nou?

Als je beseft dat de knuffel van he zoon toch echt heilig is en die reserveknuffel niet voor niks reserve is.

"We kunnen zijn knuffel nergens meer vinden!" De enige woorden die tot mij doordrongen toen ik mijn zoon van de opvang ging ophalen.

Oké, geen paniek. We gaan nog even zoeken! Ik probeerde niet hysterisch de klinken, maar zo voelde ik mij natuurlijk wel. Dat ding is heilig, het is praktisch aan mijn zoon vastgegroeit en hij gaat nergens heen zonder zijn knufje. NERGENS!

Maar nee, knufje was inderdaad nergens meer te vinden en ik hield me groot. Dit gaat helemaal goed komen, want we hebben die reserve knuffel toen toch niet voor niks gekocht? Maar dat is het hem juist. Die reserve knuffel is nog hagelnieuw. Het etiketje is niet afgeknaagd en zijn sabbelhoekje is nog wit. Hij ruikt zelfs nog schoon! 

Vol goede moed liep ik met de twee kindjes naar huis en ik moet toegeven dat het hem behoorlijk goed af ging zonder zijn vastgegroeide knuffel.

Maar dan komt het grote moment. Bedtijd. Ik voorzag al narigheid toen we met het ritueel begonnen en hij meteen al naar knufje vroeg. Hij wou niks weten van het "hij is bij een vriendje logeren" verhaal en de reserve knuffel vloog daarbij door de kamer.

Uiteindelijk heeft de reserve knuf, na een strijd van drie uur, een plekje in zijn bed verovert. En wij veroveren meteen het bed.

7 jaar geleden

gelukkig maar. Nu maar hopen dat het niet nog een keer gebeurd en dat je de 2de reserve wel kan afwisselen in bed.

7 jaar geleden

Nu we twee dagen verder zijn, heeft hij zijn reserve knuffel als knufje omgedoopt. Gelukkig gaat het dus goed nu :) meteen maar weer een reserve-reserve knuffel gaan halen :)

7 jaar geleden

ooo wat een drama! Ik hoop maar dat ie gevonden wordt!

7 jaar geleden

De wisseltruc hebben we al een paar keer proberen toe te passen. Of even ruilen als de echte in de was zat. Maar van kleins af aan gooide hij deze gewoon weg. Misschien en goede inderdaad om hem in zijn bedje erbij te leggen :) (en gewoon hopen dat zijn vertrouwde knuffel weer gevonden wordt)