Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Kleuterterreur

Superleuk, een bezoekje aan een indoorspeeltuin. Maar is het werkelijk de bedoeling dat je als ouder je kind daar aan zijn lot overlaat en achter een krant wegduikt met een kop koffie, terwijl je kind anderen irriteert?

Vanmorgen naar een indoorspeeltuin in de buurt geweest. M'n kinderen renden, klommen en klauteren tot ze rood zagen van de inspanning en genoten volop. Jammer alleen van de kinderen die hen moedwillig de weg versperden, een rodelbakje afpakten of veel te snel achter hen aan van de hoge glijbaan af kwamen suizen. En het zijn dan niet eens altijd de grotere kinderen die dat doen, het waren zelfs kleuters! Mijn kids zijn op zo'n moment veel te zachtzinnig en kiezen het hazenpad. Ik voel me niet zo happy op zo'n moment, niet wetend welke ouder er bij het kind hoort en ik zelf vaak ook op zo'n afstand sta te kijken dat ik er niet veel mee kan. Was het mijn kind, dan had ik hem gewenkt en aangesproken op het moment dat hij binnen een normale communicatieafstand van mij is. Het gekke is dat ik dan even blijf kijken hoe het 'afloopt' en er regelmatig niets gebeurt. Ik keek eens achterom en zag bosjes ouders met elkaar praten, kranten en tijdschriften doorbladeren en drankjes nuttigen. Zit ik er nou zo bovenop? Maar ja, ik zie wel dat er dingen niet lekker gaan. Ik heb wel even gemeld bij een medewerkster dat de kinderen elkaar te snel opvolgen, zowel op de rodel- als op de glijbaan, dat was echt gevaarlijk. Aan de andere kant denk ik, wat kan zo'n vrouw er verder mee. Ik vind het de verantwoordelijkheid van de ouders. Let op je eigen kind (het is ook nog eens hartstikke leuk om te zien hoe ze aan het bewegen zijn; ik zag hoe mijn dochtertje aan het klimmen was en verbaasde me over haar handigheid daarbij, da's toch geweldig om te zien? Ik had geen zin in thee, maar ik vond het ook veel leuker om te kijken en - in de ballenbak, dat mocht dan wel - mee te doen :-))

Herkenning? Wat doen jullie in zo'n situatie?

10 jaar geleden

Hier ook een moeder die niet rustig zit tijdens een bezoekje aan de indoor speeltuin. Ik houdt altijd de kindjes in de gaten en als ik de oudste niet zie dan zoek ik haar eventjes op. De jongste kun je nog niet alleen laten, want dat is een ware "terrorist" om het zo maar te zeggen en die wil ik geeneens uit mijn oog verliezen. Ik irriteer me dan ook mateloos aan kinderen die zich misdragen en er geen ouders zijn die ze even in het gareel houdt. Ik zeg er wel wat van tegen het kindje dat het niet leuk is wat hij/zij doet.

10 jaar geleden

Ik zou zeggen, lekker naar buiten met je kinderen! En ook als het buiten wat kouder of natter is. Buiten zijn levert na een middag uitwaaien en lekker rennen en klimmen naast veel plezier en vieze kleren vooral veel energie op! Ook voor jou als ouder. Toevallig afgelopen zondag aan de voet van de Sallandse Heuvelrug gewandeld met 4 jongens en een ontzettend leuke middag beleefd. Mocht je nieuwsgierig zijn naar het verhaal: lees het op mijn blogsite: www.spelmateriaalinbeeld.blogspot.com Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

10 jaar geleden

Ik heb een vreselijke hekel aan die drukke binnenspeeltuinen dus daar komen we niet vaak en anders ben ik erg alert op zulke dingen!

10 jaar geleden

hier ook een actieve ouder die haar spruit als een arend in de gaten houdt hoor! En als hij wat stouts uitspookt, grijp ik ook in. Die van mij kiest ook altijd het hazepad, maar ik heb geleerd niet op andere ouders te wachten, ik grijp in als ik andermans kinderen vervelend zie doen met mijn kind. Of te ruw zijn. En als de ouders daar een problem mee hebben, weet je meteen wie ze zijn, kan je hun erop aanspreken ;)