Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Kleuter met wagenziekte

Een koud washandje, speciale spuugtasjes, een stapel CD's als afleiding... Ik heb het allemaal in de auto liggen, maar het helpt helaas weinig. Zodra ik het dorp uitrijd, begint mijn dochtertje al te piepen. "Mama... zo misselijk..." Hebben jullie nog tips?

Zodra ik erover begin, zijn de reacties vol van herkenning. "Oh ja, vervelend!" Tot een jaar of drie was er niets aan de hand, maar in de zomer gebeurde het: m'n dochtertje spuugde onze hele auto onder. Help! Sinds die autorit heeft ze snel last van wagenziekte, dat meestal begint met warmere temperaturen in combinatie met rijden door de bebouwde kom (remmen/optrekken) of filerijden. Maar ook op de snelweg kan het zomaar zijn dat ik naast me hoor: "Mam, ik ben zo misselijk... " Dan zit ze met een wit gezichtje, handjes voor haar mond, te huilen. Die arme ziel. Maar het is ook voor mams balen! Want aan autoritjes ontkomen we niet. Afleiding kan nog wel eens helpen en een spuugbeurt voorkomen. Gekke spelletjes, een vrolijke CD of Sesamstraat liedjes zingen. Maar verder kan ik er zo weinig aan doen... Reispilletjes helpen niet, evenals voorin zitten. De airco hard aanzetten of een raampje kan nog wel eens (tijdelijk) verlichting geven. Verder durf ik amper alleen met haar te rijden, het liefst met een volwassene extra om haar in de gaten te houden. Wie heeft er nog tips? Ik heb ook wel gelezen over druppeltjes, maar zou dat niet hetzelfde effect geven als pilletjes? Of maar gewoon doorzetten?

10 jaar geleden

vanaf een jaar of 6 kun je Superpep Reise Kaugummi gebruiken. Dat helpt bij mijn neefje altijd heel goed, is jammer genoeg alleen in Duitsland verkrijgbaar.

10 jaar geleden

hallo mijn zoontje is ook heel erg wagenziek, alles heb ik geprobeerd. de armbandjes leken redelijk te helpen maar helpen helaas ook niet altijd, nu maar hopen dat het overgaat als hij ouder wordt.

10 jaar geleden

O ja en juist geen speelgoed.

10 jaar geleden

Ik had het als kind ook. Kind voor in helpt, iets om op te zuigen. Speentjes dus. Niet reizen als ze moe zijn. En zorgen dat ze een gemiddelde maagvulling hebben. Liever geen fruit en niet te veel vocht.