Snap
  • Kind
  • Mama
  • mama
  • kleuter
  • groot

Kleine peuters worden groot..

Ondanks dat dit al de tweede keer is dat ik het meemaak, zat daar wéér die brok in mijn keel. Grote broer en kleine man.. allebei klaar voor vertrek. Daar sta je dan, met een klein – net 4 jaar oud – kleutertje aan je hand. Datzelfde kleine mannetje dat je al 4 jaar lang lekker elke dag om je heen hebt en eigenlijk vastgeketend zit aan mij. Dat kleine mannetje dat je nog lang niet wil loslaten..

Rugzak op zijn rug, ogen vol verwachting en wat voelt hij zich groot en trots. De eerste schooldag is een feit.

En toen weer naar huis. Daar stapte ik dan binnen in ons huisje. Helemaal stil.. Ik was toch wel erg blij toen ik me besefte dat we wat leuks in het vooruitzicht hadden: de 20-weken echo! Ondanks het leuks dat we te doen hadden, wilde de dag toch maar niet voorbij. Ik was blij dat we hem weer konden ophalen, die kleine smurf!Een bekkie vol grote verhalen over wat hij allemaal gedaan had op school, vol enthousiasme en trots! En dan ineens besef je: het loslaten is al lang begonnen....