Snap
  • Kind
  • mama
  • peuter
  • moederschap
  • prematuur
  • momtobe

Klein, lief & ondeugd peutertje

•• klein, klein peutertje ••

Oké de peuter-puberteit, wie heeft dit verzonnen..alles zelf willen doen. Dat resulteert in; zelf willen eten en uiteindelijk het eten overal terug vinden behalve waar het in zou moeten zitten. Alles dus zelf willen doen. Lukt iets niet gaan we gewoon gooien en lekker gefrustreerd zijn.

En dan zijn we er natuurlijk nog niet want de “ ik ben bijna twee fase “ is zo leuk. Vienna ga je zitten? Nee. Vienna lust je een boterham? Nee en hem dan toch willen...

Vienna gaan we schone billen doen? Nee, en vervolgens kei hard gillen en weg rennen. Ook als ze iets niet mag en ik stel de vraag ; mag dit van mama? Dan zegt ze nee en begint ze te lachen. Dus maak ik indruk op m’n kind..uhm nee! Daarin tegen probeer ik wel een mama te zijn die haar grenzen aangeeft. Maar ze mag veel, ik vind veel goed. Maar natuurlijk ook niet alles. Regelmatig zit ze dan ook in haar strafhoekje. Want Vienna weet ook precies wat niet mag. En het toch doen is natuurlijk het leukste...

Als je dit lieve lachende snoetje ziet zou je denken dat dit een broodje aap verhaal is. Maar toch heb ik haar het liefste zoals ze is. Ze mag lekker mopperen want dat doen wij ook. Ze mag lekker ontdekken en ondeugend zijn, er mag lekker wat pit in zitten want tegengas kan deze mama wel aan.

Zit jullie kindje al in deze fases? Tips zijn welkom! 🌸

3 jaar geleden

Oooooh zo herkenbaar. Mijn terrorpeuter is bijna 3 en zit nog volop de fase. Consequent zijn is mijn tip en mijn valkuil. 😅 Wat wij ook nog wel een doen: negeren. Oké, je wilt geen brood? Prima, dan niet. Vaak gaat hij dan toch eten.