Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • kind
  • balans
  • spelen
  • kindertolk
  • in

Kindertolk® Jennie: Waar speelt je kind mee?

Ik werk als kindertolk® en help de ouders inzicht te krijgen in de spiegel die het kind hen voor houdt door een vertaling te maken.

Soms heb je zo’n dag dan hangen je kinderen wat om, verzinnen ze niks om zelf te doen of juist van die dingen die je eigenlijk liever niet wilt. Bijvoorbeeld t.v. kijken of de hele dag computerspelletjes spelen. En een andere keer dan willen ze voetballen, torens bouwen, verstoppertje doen en spelen ze uren met een pop.

Een kind is vooral wie zijn ouders zijn, met een hart wat klaarstaat om alles te weerspiegelen waaraan het wordt blootgesteld. Natuurlijk is een kind ook iemand van zichzelf, maar dat “zelf” van een kind staat letterlijk en figuurlijk nog in de kinderschoenen. Net zo graag als wij onze kinderen van alles willen leren over het leven, willen onze kinderen ons van alles leren over wie wij zijn en welke weg we te gaan hebben. Een kind is dus als een spiegel voor de ouders.

Kindertolk

Ik werk als kindertolk® (met de methode van het fluisterkind®, internationale naam PresentChild®) en help de ouders inzicht te krijgen in de spiegel die het kind hen voor houdt door een vertaling te maken. Hieronder zal ik proberen dit wat duidelijker te maken en hoe dit effect heeft op jouw eigen leven en op dat van je kind(eren).

Wanneer het gaat over spelen, speelgedrag, waar spelen je kinderen mee, wat vinden ze leuk om te doen? Dan zijn dat allemaal manieren waarop kinderen je, met de mogelijkheden waarover zij beschikken, iets proberen te willen vertellen over jouw leven. En dat gaat een stuk verder dan dat je zelf wat speelser zou mogen zijn, of het feit dat je wel eens wat minder lekker in je fel zit, niet zo goed hebt geslapen of het druk hebt, en je kind daar op reageert.

Wil je kind bijvoorbeeld heel graag tekenen, dan zou dat kunnen betekenen dat je je eigen fantasieën meer vorm zou mogen geven. Speelt je kind graag vader en moedertje, dan gaat dat over het mannelijke en vrouwelijke in jezelf. En met voetbal zou je kind je kunnen laten zien dat je je levensdoel mag bereiken. De winnaarsmentaliteit over het niet voorbijschieten van je doel.

Nou heeft mijn zoontje (4 jaar) de laatste tijd nogal wat met dat winnen. Winnen met voetballen, of wie is het eerst op de trap? Wie heeft het eerst de kleren aan? “Mama, zullen we doen wie het eerst het water op heeft?”. Gister viel het me pas voor het eerst echt op, omdat hij echt behoorlijk in tranen was toen hij niet had gewonnen met het aantrekken van zijn kleren.

Hij laat me hiermee zien dat ik moet zorgen dat ik mijn doel niet voorbij schiet, dat ik mijn levensdoel mag bereiken. En dat mijn dochter (2 jaar) het liefst haar kleren uit doet, is voor mij de spiegel dat ik me meer mag tonen zoals ik werkelijk ben. Wat mijn levensdoel is en hoe ik meer mezelf ben, daar kom ik, door de spiegel van mijn kinderen, meer en meer achter.

Zodra je als ouder het inzicht krijgt en er iets verandert in je leven, hoeft je kind je de spiegel niet meer voor te houden. Gedrag verandert hierdoor. Ik ben benieuwd hoe dat nu gaat met de winnaarsmentaliteit van mijn zoontje.

Vind je het interessant om op deze manier naar het speelgedrag van je kind te kijken? Of zijn er zaken die je zorgen maken, irriteren of ergeren? Maak dan een afspraak voor een kindertolk traject. In 2 afspraken heb jij dan een heel helder beeld van de spiegel die je kind je voorhoudt.

Voor het maken van een afspraak kun je me bellen op 06 28 115 908 of mail naar info@jekindinbalans.nl.

Met vriendelijke groet, Jennie van der Wal www.jekindinbalans.nl

Eigenaar Je kind in balans praktijk voor Kindertolk® en natuurlijke geneeswijzen."