Terug
Blog header image

kinderparacetamol en alcohol?

Deze foto kwam voorbij op mijn Facebook en moest ik met jullie delen.
Lindsy83
6 jaar geleden

goh ik snap niet dat ze deze pil op de markt hebben gebracht. Zonder alcohol slaapt je kind toch niet? pfff ;) Ik heb dat nog nooit gelezen eigenlijk... Maar ik denk dat ik als zo'n bijsluiter erbij zou krijgen dat ik de pil toch niet helemaal vertrouw... Blijkbaar neemt de producent het niet zo nauw met dingen...

Annemiek2
6 jaar geleden

Nou er zit in sommige homeopathische middelen alcohol. Neem nu Chamodent. in dit flesje zit de hoeveelheid van 4 druppels rode wijn als je het moet vergelijken. Dus op een klein flesje zitten 4 druppels alcohol van een bepaald percentage. Ook in dentinox zit alcohol maar hoeveel dat is weet ik niet uit mijn hoofd. Nu levert dat natuurlijk geen verslaving op als het goed is maar er zit in zoveel producten alcohol. Je realiseert het jezelf niet eens ;). Om die reden mogen kinderen ook niet elke hoestdrank en zwangere moeten ook opletten met bepaalde soorten hoestdrank. Maar wat die paracetamol zegt over verslaving is wel te zot om los te lopen.

Anouk H
6 jaar geleden

Nou belachelijk, dat ze pillen maken die niet te combineren zijn met alcohol! Wat moeten we dan? ;-) En er staat ook echt nog bij dat je voorzichtig moet zijn als er sprake is van een alcoholverslaving haha, hoe erg!

Joycies
6 jaar geleden

Hmm nee volgens mij denkt die er niet goed over na. Of zal de beste man zelf aan de alcohol zijn?

Joycies
6 jaar geleden

Ja precies!

Joycies
6 jaar geleden

Misschien heeft de beste man die de bijsluiter maakte zelf een verslaving? Haha

Lindsy83
6 jaar geleden

haha ik heb een vag vermoeden ;)

MommyLove
6 jaar geleden

Ik lig dubbel. Zal mijn meisje maar geen biertje meer geven voor het slapen dan haha jeetje

Joycies
6 jaar geleden

Zeker niet met een zetpil ;-)

Miriam68
6 jaar geleden

Okee. Ik heb er notie van genomen. Heel interessant.... Misschien grappig om daar iets over terug te koppelen naar de producent/leverancier? !

Joycies
6 jaar geleden

Zou leuk zijn maar ik weet de naam niet. Zag het voorbij komen op Facebook haha

Kaytje
6 jaar geleden

Dat is een standaard bijsluiter voor paracetamol zetpil alle sterktes en alle merken. Het maakt dus niet uit of je deze bij de apotheek haalt of eigen merk van bijv Kruidvat hebt. Het staat bij allemaal. Ze hebben de bijsluiters en verpakkingen overigens al aangepast. Vroeger stond er ook nog bij de kinderparacetamol te gebruiken bij o.a. menstruatiepijn (ook bij die van 60 mg). Ik mag toch hopen dat het nog even duurt voor mijn jongste bij mij komt om om een tampon te vragen. LOL

Anoniem
6 jaar geleden

Haha dat is helemaal erg. LOL.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Hahahha! Wauw! X'D

Joycies
6 jaar geleden

Menstruatiepijn... dat is helemaal bizar bij kinderparacetamol haha

Tesssssy
6 jaar geleden

Heerlijk dit en ik snap de reacties helemaal. Maar ik heb ooit serieus deze vraag gesteld aan een aphoteker en het blijkt dat ook sommige volwassenen kinderen paracetamol gebruiken. Maar leuke blog

Xianna
6 jaar geleden

In sinaspril vloeibaar 120 mg (paracetamol voor kinderen ) zit alcohol...dus voor welke ouder die het okee vind dat zijn of haar kind dit krijgt is het alleen maar verstandig om te melden wanneer men voor de verandering er een zetpilletje bij wil geven.

Asther
6 jaar geleden

Inderdaad heel grappig voor de meeste ouders, maar ik denk niet dat het de eerste keer zou zijn dat er een kind geboren word bij een alcoholverslaafde moeder. Ook vrees ik dat het niet de eerste keer zou zijn dat een ouder de baby een lepeltje alcohol zou geven tegen de pijn van tanden maken. (Al vrees ik dat het juist deze ouders zijn die geen bijsluiters lezen)

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..