Snap

Kinderlogica

Het zijn vaak grappige uitdrukking van je kindje waar je hard om moet lachen, maar intussen is het voor hen ontzettend logisch.

Wat ik bij mijn eigen dochter merk is dat ze natuurlijk een bepaalde manier van denken heeft en nog niet verder kan denken dan dat ze heeft geleerd. Als ze iets niet weet, gaat ze zoeken naar de antwoorden die het volgens haar  kunnen zijn. Zo zagen we gisteren een man in de stad met een puntige wintermuts op. Hayley keek kauwend op haar croissantje uitgebreid naar de meneer die druk in gesprek was. Ze bleef staan, wees naar de man en zei: “Hé kijk mama, jarig!” Voor haar was het niet meer dan logisch dat iemand met een puntige hoed/muts, jarig is.

Heeft jouw kindje ook een keer iets ontzettend grappigs gezegd? Maar was het voor hem/ haar niet meer dan logisch? Laat het hier weten!

11 jaar geleden

Mijn dochter kwam vandaag grommend en brullend naar me toe (als een dier) ik: "Wat ben jij nou, een dinosaurus?" Dochter: "Nee mama een gekki-saurus, eng he?"

11 jaar geleden

Haha.. had even een binnenpretje, mijn meisje van (net) 3 jaar vertelde afgelopen week ook iets over een 'muts'... 'Mama, een kabouter' (wat in onze ogen toch echt de kerstman was die daar rond liep..