Snap
  • Kind

Kinderen zijn zó lomp!

Af en toe voel ik me net een boksbal!! Of gebruiken de kinderen ELKAAR als boksbal.. En mag mama puinruimen. XD

BAAAAM!!

AUW!! G*dv*er @!!? WTF is dit nou weer?!! 'Mama! Wakka worlen! Oguh opuh!!' Lig je dan. Na een nacht redelijk goed geslapen te hebben. Word je gewekt door middel van een kei harde vuist op je neus, gevolgd door vingertjes die in je gesloten ogen prikken en ze open proberen te trekken. 'Oguh open!!' Oke, oke, oke!! Ik ben al wakker!! 'Mama wakka aworden!' zegt een schattig, door speen gedemt stemmetje. Alles is meteen vergeven als het eerste wat je ziet, die grote bruine ogen van die kleine zijn. Oogjes die mee lachen omdat ze oprecht blij zijn dat je wakker bent. Ik geef haar een dikke knuffel en loop naar de keuken om drinken te pakken voor de kids. Ik hoor dat Meneer ook wakker is geworden. 'Daadaa!!' gilt Mevrouw. 'Euhhh' zegt Meneer, zo van ik ben net wakker, laat me met rust, zus. PATSSSS! BOEM! 'AAAAAHH!' Ik gooi mijn hoofd naar achter en zucht, schroef snel de deksels op de bekers en loop snel de met véél te véél decibellen gevulde kamer weer in. 'Speeeeeeeeeen!!' schreeuwd Mevrouw huilend. En nog voordat ik iets kan zeggen krijgt Meneer nog een kei harde knal op zijn hoofd. Begint dit nú al?! 'JIJ, niet slaan!! En JIJ geef die speen is even heel snel terug!' 'Mama, Ik wil paarse en zij wil roze speeheeeeen!!' huilt Meneer nu ook. Kleuren. Ja, vreselijk belangrijk natuurlijk aan het begin van je dag. Rustig blijven.. 

Zo, stilte. Even een kopje koffie terwijl de kinderen de komende twee minuten rustig aan hun drinkbekers lurken. Wat vertelt Facebook mij op deze vroege ochte.. BAM!! Beker in mijn gezicht. 'Mama, ohooop!!' Met andere woorden: 'Mama kijk is even van héél dichtbij hoe goed.. Nee, nog belangrijker, hoe SNEL ik mijn melk naar binnen heb gewerkt!! Ik wil die beker nu ook niet meer vast houden, hij is ohooop, dus pak aan!!!' 

... 

'Wij gaan ons verstoppen, mama!!!' 'Oke man, ga jullie maar verstooohhh..' Kleine elleboogjes die opeens in je buik en borst drukken. Mevrouw die zonder pardon over me heen klimt en me mijn adem beneemt. Verlamd van de pijn in mijn tiet geeft ze nog even een trap met haar voet tegen mijn kin om zich zelf af te zetten. Allemaal natuurlijk geheel perongeluk.. Met veel geweld en gegiechel trekken de kids het grote dekbed over hun hoofden en proberen daarna zo stil mogelijk te zijn. Mijn borst klopt nog na, volgens mij is mijn tepel binnenstebuiten geklapt maar de kids zachtjes horen giechelen tovert toch een glimlach op mijn gezicht. Ik zal jullie is even goed laten schrikken, kleine ochtend terroristen! Ik trek het dekbed omhoog, steek mijn hoofd naar binnen en roep kei hard BOE! 'AAAAAHHH! SPOOOK!' gilt Mevrouw en schiet in haar "zelfverdedigings-modus". BAM! Tweede voet op mijn kin. 

'Zo jongens. Filmpje kijken?' Ik moet even bijkomen van deze ochtend. Ik wil even ALLEEN naar de wc en daarna douche. Moet kunnen. Toch? 'Jaa! My little pony!' roept Meneer. 'Cars!' roept Mevrouw. *#@?!! Ik start Netflix op en kies My little pony. Mevrouw accepteerd het gelukkig en juicht vrolijk mee met Meneer als de theme-song start. Ik maak voor hun beide een broodje pindakaas en spring de douche in. Onder het douche is het lekker stil. De kids zitten vast braaf hun broodje pindakaas te eten en My little pony te kijken. Fijn dat dit me even gegunt word. Ik bedenk me ook even wat ik vandaag móét doen en wat ik wíl doen. Ik moet de was opvouwen, afwassen en stofzuigen. En ik wíl met de kinderen naar buiten om wat energie te verbranden en ik wíl een blog schrijven. Ja, dit word een fijne dag! Ik loop de woonkamer weer binnen.. 'NEEEEE!! WAT heb je nou weer gedaan?!' Meneer zijn gezicht helemaal onder de lippenbalsem. Potje leeg, dat kan ik weggooien nu. Had je niet gewoon als een normale kleuter je gezicht onder de pindakaas kunnen smeren?! Aaargggh!!! Meneer dan maar ook meteen douche.. Ondertussen is Mevrouw My little pony helemaal zat en zwaait de tablet boven haar hoofd. 'Mama! Op telefoon kijken?!' Ik stuur Meneer vast naar de badkamer en verbied hem met zijn lipbalsem-handen ergens aan te komen. Mevrouw drukt de tablet letterlijk IN mijn gezicht en roept 'NIJNTJE KIJKEN!!' Goed.. Bij binnekomst in de badkamer is Meneer natuurlijk op alle interessante knopjes op de wasmachine aan het drukken. Ik ben er klaar mee, zeg niks en zet hem onder de douche.. 

Verder is het natuurlijk de normaaaaaalste zaak van de wereld dat als je je banaan niet meer wilt dat je hem even helemaal fijn kneet. Misschien wil mama er nog wel een smootie van maken, ik zal het voorwerk even voor haar doen. Misschien is gekneedde banaan ook wel super goed voor je haar?! Even proberen!! 

Mama! Je hebt hier ijs laten slaat! Mama! Mama! Ach, dan eet ik het zelf gewoon op! 

HATSJIEEE!! 'Mama!! Ik heb een snotneus!!' He, mama is niet binnen één seconde bij me met een doekje.. Wat moet ik nu met al dit snot? Ik versprijd het even over mijn gezicht, dat is misschien wat handiger. Wacht, nee, dit voelt vies! Oh! Kijk een deken! Wat handig!! 

Kinderen zijn leuk.. 

:) 

Wat is de meest lompe actie van jou kleine? 

7 jaar geleden

Haha wat heerlijk allemaal. Wat een genot om zo met je kids bezig te zijn. ;)

7 jaar geleden

Nee daar ben ik op dit moment eigenlijk niet zeker van, hahahaha!! XD

7 jaar geleden

hahahaha weet je zeker dat je 2 KINDEREN hebt en geen 2 aapjes ;) Heel herkenbaar zelfs met 1 bijna peuter. Maar dat is dan af en toe met enige regelmaat ook een aap(je)

7 jaar geleden

Knuffel!!! XXX