Terug
Blog header image

Kinderen en televisie, iPad of telefoon..

Quinn is er weg van: zelf tekenfilmpjes en liedjes bekijken op YouTube. Als het aan haar ligt dan doet ze dit iets te vaak op een dag.
Anoniem
6 jaar geleden

Hi! Hier staat smorgens ook standaard minikids aan. Tijdens ontbijt, dit mag ontspannen op de bank en gebeurt netjes tot nu toe. Na een paar filmpjes is de lol er al af en gaat hij spelen (15 maanden nu). Dan helemaal geen tv. Wordt er soms zelf geïrriteerd door. Vindt de tekenfilmpjes veel drukker dan toen ik klein was (nu 29). De iPad. Wat een crime. Hij weet hem zelf al te vinden dus is verplaatst. Leek nu al een verslaving. En netjes rustig met 1 vingertje filmpjes aantikken en onderaan scrollen. Vindt het verbazingwekkend hoor. Hier afgesproken dat het max. 30 min per dag mag. Nog veel. ALS hij hem al krijgt. Z'n vader is hier veel makkelijker in en ik ga hiertegen in. Dan leid ik de aandacht af en intussen smokkel ik de iPad uit z'n hand. Wil liever geen beeldbuiskind. Ik ben wat consequenter. Radio vindt ie vaak net zo leuk. iPhone; doe ik ook niet teveel. Echt alleen antwoorden op appjes. Wel wanneer dit mij uitkomt. Tijdens eten, spelen, verzorging is dat ding uit buurt en ik draag hem niet in m'n zak. En ja, soms lijk ik verdwenen van de aardbodem na een paar uur pas een reactie te geven maar dat is dan maar zo. Als het echt belangrijk is bellen ze wel.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier is het maar net hoe het uitkomt. Er zijn dagen dat de tv overdag niet aan staat en sommige dagen wel een paar uur. Ik Let er niet zo veel op. Zelf ben ik ook groot gebracht met tv afgewisseld met buiten spelen en ik ben ook groot geworden ;)

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
28 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.