Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Kinderboek bespreekt eiceldonatie

Trip en Tux, het vrolijke kleurrijke kinderboek waarmee je Unicef steunt en eiceldonatie/spermadonatie bespreekbaar kan maken

Trip woont in het oerwoud. Trip is een coole Toekan. Hij heeft de grootste en mooiste snavel van alle toekans. Trip zijn vriendin heet Tux. Tux is ook een coole toekan. Trip en Tux zijn vrolijke flierefluiters en willen, zoals dat nu eenmaal gaat, graag een toekan baby.

‘Trip en Tux’ is vooral een vrolijk kinderboek. Maar het is ook geschreven om het onderwerp van eicel/sperma donatie bespreekbaar te maken bij jonge kinderen. Voor familie’s waar het van toepassing is maar natuurlijk ook voor neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes.

Olivia Montuschi, mede oprichter van het Donor Conception Network, adviseert om ouders van 'donorkinderen' (spermadonor/eiceldonor) op jonge leeftijd te vertellen over hun achtergrond. Donorkinderen vertellen over hun achtergrond als ze nog jong zijn waarschijnlijk het beste voor hen, ook al kan het erg moeilijk zijn voor de ouders. Het uitstellen tot later kan leiden tot moeilijkheden. Net als de kinderen zelf, kunnen familie en vrienden zich erg teleurgesteld voelen in het gebrek aan vertrouwen dat hen gegund is. Ervaringen van ouders die wel open waren, laten zien dat familie en vrienden meer steun geven en begrip hebben dan de 'open' ouders van tevoren verwachtten.

Ik ben super trots op mijn man, hij heeft met veel plezier Trip en Tux bedacht, getekend en het verhaal geschreven. Het persoonlijk gefinancierd en de eventuele meeropbrengsten worden gedoneerd aan Unicef.

www.tripentux.nl

10 jaar geleden

Bedankt! Onze zoon van 3.5 weet al dat het boek over hun gaat Uiteraard nog niet het technische gedeelte maar het is super dat er een begin is gemaakt. Ik hoop dat veel gezinnen, neefjes, nichtje, vriendjes en vriendinnetjes door dit boek het een beetje gaan begrijpen, althans een begin...

10 jaar geleden

Leuk, hoor!

10 jaar geleden

Trots mag je dan ook zeker zijn!

10 jaar geleden

Het is altijd goed om boekjes te gebruiken om bij kinderen iets bespreekbaar te maken, anders blijft het veel te abstract allemaal.