Snap
  • Kind

Kind in de versnelling

Zo rolt je kindje tussen je benen door de wereld in, en zo holt hij een grasveld over...

Gisteren ben ik met een handjevol vrienden en bijbehorende kinderen nogmaals naar heksenland afgereisd. Naar Hans & Grietje, welteverstaan. Het is een geweldig pannenkoekrestaurant met een nog fantastischere speelweide. Het weer hield zijn ijzige adem in, en liet de zon het veld verwarmen, zodat Ouder& Kind fijn konden spelen.

Baby was natuurlijk ook van de partij. Nadat ik met de buggy en een stapel onnodige jassen onze tafel als de onze had gemarkeerd (een beetje zoals een hond dat doet met een puinhoop aan plas), dacht ik met Baby naar het peuter-springkussen te gaan.

Wat bleek? Hij was zelf al onderweg. Ja, ja, moeders. Dit was een klassiek “Oh-Wow-Kind-Wordt Groot-Hoe-Kan-Dat-Nu-Moment”. Zo eentje waar niemand je voor kan waarschuwen. Waar je eventjes helemaal versteld van staat. WANT: voorheen liep Baby wel graag ergens heen, maar moest mama altijd mee. Nu had hij mij niet meer nodig. Zonder angst of beven liep Baby weg van het tafeltje, sloeg linksaf om de wensput heen, stak het grasveld over en begaf zich zondert twijfel richting heks en springkussen.

Sterker nog, ik kon “rustig” even mijn bakje decaf opslurpen terwijl er tussen mij en Baby een dikke heg, vier lagen sierplanten, een plak grasveld en wat snotterige kleuters zaten. Zijn gezichtje stond op lach-en giechelstand en steeds klom hij weer het springkussen op wanneer hij eraf gebounched was. Andere kindjes pakten zijn handjes vast en hielpen hem met springen en vallen.

Wow. When did that happen?

Baby moet zeker groter worden, en fijn opgroeien. Maar...moet het echt zo snel gaan? Wat is er met mijn Baby gebeurd?

7 jaar geleden

jep, dreumes is geboren ;) over een half jaar is het zelfs geen druemes meer ;) Probeer er zoveel mogelijk van te genieten!

7 jaar geleden

je baby is een heerlijke ondernemende dreumes geworden. Snel gaat het he :) Soms lijkt het gisteren dat je nog je baby aan het bewonderen was en dan lijkt het weer een eeuwigheid geleden. Zo is het tenminste bij mij. Dat zie ik wat hij allemaal al kan en hoe snel hij is. Hoe onafhankelijk hij al is.