Snap
  • Kind
  • activiteiten
  • pasen
  • thuisblijven

Kids paasactiviteiten voor thuis; dit wil je doen!

Van een paasei speurtocht tot de leukste paasfilms

Vier je Pasen lekker in huiselijk sfeer, maar kom je niet verder dan paaseieren schilderen en een smakelijke brunch? Mamaplaats to the rescue! Wij helpen je op weg met een aantal originele ideeën die Pasen voor jou en de kinderen gegarandeerd onvergetelijk maakt.

Paasmandjes knutselen

Help je kinderen om hun eigen paasmandjes te maken met wat karton, gekleurd papier en lijm. Laat ze hun mandjes versieren met linten, stickers of zelfs kleine pompons. In plaats van de mandjes met lekkernijen en paaseieren te vullen, gebruik je de zelfgemaakte paasmandjes voor een spectaculaire Easter egg hunt! 

Spectaculaire paas speurtocht 

Organiseer een spannende paaseierenspeurtocht in de tuin of in huis. Verstop kleine chocolade-eitjes of versierde eieren op verschillende plekken en laat je kinderen op zoek gaan. Maak het nog leuker door bepaalde kleuren punten mee te geven of gouden eieren te verstoppen met een opdracht waarbij een kleinigheidje te verdienen is. Iets oudere kinderen? Beschilder de eieren met glow-in-the-dark verf en doe een speurtocht in het donker!

Paasfilms kijken

Kruip gezellig samen op de bank en geniet van een aantal leuke paasfilms! Enkele suggesties zijn:

  • Hop: Een grappige animatiefilm over de avonturen van de Paashaas. Je kunt deze film bekijken op Pathé.
  • Peter Rabbit: Een vrolijke film gebaseerd op het bekende verhaal van Peter Rabbit. Deze film is te vinden op Disney+ en Netflix.
  • The Dog Who Saved Easter: Zeus, een slimme hond, staat voor een nieuwe uitdaging wanneer hij ontdekt dat dieven van plan zijn de paashaas te ontvoeren, en hij moet samen met zijn vrienden Pasen redden. Je kunt de film vinden op Apple TV of YouTube.

Fantasiechocolade maken

Haal verschillende soorten chocolade in huis en uiteenlopende eetbare (paas)strooisels en versieringen. Laat de chocolade smelten in een pan en giet het in een vormpje of op een bakplaat. Versier terwijl het nog zacht is, hoe bonter hoe beter! Laat het afkoelen in de koelkast en snijd of breek het daarna in lekkere grote stukken. Helemaal leuk: maak extra veel en laat je kinderen een stalletje opzetten in de straat om hun zelfgemaakte paaschocolade te verkopen aan de buurt.

Paasverhalen lezen

Kruip samen onder een dekentje en lees gezellige paasverhalen voor aan je kinderen. Kies verhalen over paashazen, eieren en lentekriebels om helemaal in de paassfeer te komen. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen en de verbeelding van je kinderen te stimuleren. Enkele suggesties zijn:

  • De paashaas op cadeautjestocht - Mienke Goedhals: Is de paashaas op bezoek geweest? Natuurlijk, want de dierenhuisjes liggen vol met lekkers! Van chocolade kippen tot eieren en van chocolade autootjes tot taarten. Maar kun jij álle verrassingen vinden?
  • Kleine haas en de Paasmaan - Nynke Locher: Het is voorjaar en de hazenfamilie verheugt zich op het aanstaande paasfeest. De maan is vol en de tijd is rijp. Zal het ook dit jaar weer lukken de eitjes naar de mensen te brengen?
  • Opa Knoest en het Paasverhaal - Frits Jongboom: Opa Knoest viert samen met Ricky en Renske het paasfeest. Ze maken palmpaasstokken, opa vertelt het paasverhaal en ze genieten samen van een heerlijk paasontbijt. Maar dan herinnert Ricky zich de rups die ze in een potje op de vensterbank hebben gezet. Als hij gaat kijken, is er een klein wonder gebeurd.

Organiseer een 'Paasverhalenvertelling'

Elk gezinslid verteld zijn of haar favoriete paasverhaal. Dit kunnen klassieke paasverhalen zijn, maar ook persoonlijke herinneringen aan eerdere paasvieringen. Het is een geweldige manier om de betekenis van Pasen te delen en de familiebanden te versterken. Vraag opa, oma en tantes en ooms om gezellig mee te doen!

Leestip: Dé leukste plekken om paaseieren te zoeken!

4 weken geleden

Ik verloor mijn huwelijk en mijn prachtige huis, verwoest door ongeluk, toen ik mijn vrouw zag weglopen vanwege de leugens waarmee ze werd gevoed en onzekerheden die nooit waar waren. Ik heb vanaf het begin gezworen nooit een bedrieger te zijn en bleef standvastig om ervoor te zorgen dat ik een gelukkig huis bouwde, maar helaas vertrouwde ze me nooit genoeg. Ik heb maandenlang rondgezworven in een poging haar terug te krijgen en heb hulp gezocht bij verschillende bronnen, waaronder haar tussenkomst van de familie, maar dat leverde nooit succes op. Ik kwam in contact met Dr. Ilekhojie aan wie ik al in een eerder stadium twijfelde toen ik met hem in contact kwam. Ik moest de hoop levend houden en voldeed aan de procedures, precies zoals hij mij alles uitlegde. Hij verzekerde me van haar terugkeer, die na drie dagen plaatsvond, en ik moet nog woorden vinden om uit te drukken hoe gelukkig en dankbaar ik ben, wetende dat mijn zoon en ik zijn moeder thuis hebben. Bedankt dokter Ilekhojie voor het terugbrengen van geluk in ons leven. Hulp nodig, neem contact op met deze geweldige Dr. Whatsapp +2348147400259 of via zijn e-mail: gethelp05@gmail.com