Terug
Blog header image

Kids en Huisdieren!

Wij hebben echt veel huisdieren (gehad). But we LOVE them, and so do our kids. Bereid je voor op TE schattige katten foto's ;)
Annemiek2
6 jaar geleden

Wij hadden 1 kat. Ook over hem heb ik een poosje terug een blog geschreven. Ik hield een paar keer met het lezen mijn hart vast. Wat heeft frits een hoop meegemaakt zeg en wat hebben jullie en hij, een mazzel gehad met die poot. Wat een geluk dat jullie Frits ook weer "terug" kregen. En dan Slangie (oke ook niet mijn type huisdier) ik dacht even dat die er ook geweest was. Maar wat jammer dat het met Flo niet meer ging en ja dan kun je beter kiezen om haar een goede plek te geven dan dat ze verpieterd. Toch is die keuze niet makkelijk. Ik hoop dat jullie nog lang van alle huisdieren mogen genieten.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja, allemaal hebben ze inderdaad wel "near death experiances" gehad, en super geluk dag ze nog leven!! Ik hou mega veel van de huisdieren en soms betekent houden van ook los kunnen laten.. Ookal heb ik verdriet gehad om Flo, haar leven is nu 10x beter dan dag het de laatste maanden van haar tijd bij ons was.

anoniem2017
6 jaar geleden

Wij hebben 2 katten een kater en een poes de kater is net 11 en de poes word in mei 11. De kater is bewust gekocht en de poes in een opwelling van mijn vriend, en sinds jan hebben wij na 3 jaar nadenken een pup in huis.

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje. Met dieren om je heen verveel je je nooit. Haha! Die foto van je kleinste met die slang! Hihi! Wij hebben een goudvis. Verder niks. Een huisdier is zo bewerkelijk en zo aanhankelijk. Het beneemt je je vrijheid... Je moet zo veel rekening met ze houden... We hebben afgelopen herfst een week een hele toffe lieve logeehond gehad. Was Super gaaf! We hebben genoten. Maar het was ook weer fijn om daarna weer hond-loos te zijn.... Nee, we zijn geen huisdiermensen. We zijn te druk. Ik geef het eerlijk toe...

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat heerlijk om te lezen! En ook ik was evenbang dat het Frits niet goed af ging lopen, maar gelukkig! Wij hebben zelf nu een boomer hondje overgenomen van mijn ouders. Meestal is dit echt een te schattig lief hondje, maar hij kan ook zeker het bloed onder mijn nagels vandaan halen als ik met ons zoonjte probeer te spelen bijvoorbeeld en hij dan steeds tegen ons aan probeert te rijden... Ook hebben wij toen we nog maar net samen woonden een hond die we uit het buitenland geadopteerd hadden deze weer weg moeten doen. Het was een vrij grote hond en normaal heb ik daar geen problemen mee. Maar ze had me lichtjes in mijn gezicht gehapt. Ik weet niet of het per ongeluk was, dat ze een vliegje wilde pakken of dat het wel echt een snauw was, maar ik werd zo bang voor haar dat ik niet meer alleen thuis met haar durfde te zijn. We hadden haar nog niet heel lang en ze is echt naar een super mooi plekje gegaan, maar dat was toch ook best moeilijk...

Kimdejong
6 jaar geleden

Wij hebben één kater Puma. Hij ligt het liefste op de verwarming, In de kinderkamer mag hij niet, want dan gaat hij krabben aan de auto mat van onze zoon. Hij is wel een zeikerd hoor. Drinkt alleen water rechtstreeks uit de kraan (met grote dank aan onze oppas tijdens onze eerste zomervakantie...NOT) en als hij zijn bak te vies vind gaat hij ergens anders zitten plassen (het liefste in een wasmand met net schoon opgevouwen was of op een handdoek of (het ergste) in het bed van onze kleine vent). Daar kan ik dan ook echt pissig over worden en dan wordt hij buiten op het balkon opgesloten (wij wonen ook in een appartement). Het is geen knuffel kat en komt ook niet bij je op schoot liggen. Wel komt hij iedere avond bij ons in bed liggen.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ooeeh leuk! Wat voor een soort pup?!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ooh ja Meneertje heeft ook nog goudvissen, alleen die maken nooit echt iets mee he? Haha! Ik snap wat je bedoelt met "je vrijheid benemen", dat is de rede dat ik ook nooit een hond zou willen. Vier keer op een dag uitlaten, mij niet gezien! Maar.de katten eten geven en de bak verschonen daar zal ik wel iemand voor kunnen ronselen :). De slang daarin tegen.. Ach hij eet maar 1x in de week! :)

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Aaah dat is vervelend zeg! Maar gelukkig weet je dat ze nu op een goede plek zit. Dat is het belangrijkst! En ik had hetzelfde gedaan, 100%

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Hahahahahaha!! Dit klinkt een beetje als Frits in zijn klootzak fase, behalve dat plassen dan, maar daar had ik Flo dan weer voor.pffff!! Maarja het blijft je vriend toch?! :)

happymommy2be
6 jaar geleden

Omy! Wat een schattige diertjes!! Al moest ik wel echt even de rilling van me afschudden bij het zien van die slang die dan ook nog eens zo dichtbij de kleine is.. Ze zijn prachtig, maar de bewegingen bezorgen mij enorme rillingen haha. Hoop dat ik ooit mijn slangenfobie kan overwinnen!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik hoef die slang ook echt niet aan te raken hoor, iehwlll!! Haha!

Lindsy83
6 jaar geleden

Gefeliciteerd! Deze blog is blog van de week! :D

Lindsy83
6 jaar geleden

Hey Loes, nog even via deze blog want op je nieuwe kan ik nog niet reageren. Hij heeft een titel die al een keer gebruikt is en daardoor word hij nu doorgelinkt naar een andere blog... Als je de titel aanpast is dit probleem opgelost en lees ik je blog meteen ;)

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
2 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
19 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Zwangerschapsdonders

Eerlijk is eerlijk
Zwanger worden het lijkt voor iedereen zo vanzelf sprekend, als je 1 kindje hebt word er na 1,5 a 2 jaar gevraagd wanneer komt de 2de? Ook zo’n vanzelf sprekende vraag. Wij hebben ruim een jaar op de dag moeten wachten waarop de test eindelijk positief was en toen! Toen dacht ik alleen maar oh nee!, nu zit het erin en moet het er ook weer uit!! Tijdens een gesprek met mijn verloskundige toch wat dieper op de angst in gegaan. Ik was bang voor het onbekende, de pijn die niemand kan beschrijven, de tijd na de bevalling en het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap heb ik veel gelezen en opgezocht waaronder de echte waarheid en niet de roze wolk praatjes. Ja het kon me nog banger maken, maar mij heeft het helpen relativeren. Ook ben ik zwangerschapsyoga gaan doen dit raad ik iedereen aan! Wat heeft dit me door de bevalling heen geholpen. Yoga is echt niks voor mij en tijdens de eerste yoga les ben ik dan ook bijna in lachen uitgebarsten. Zat ik dan met onbekende vrouwen om me heen met mijn ogen dicht diep in te ademen en lang uit. Ik voelde de lach vanbinnen al kriebelen, stiekem heb ik even door mijn wimpers heen gegluurd of iedereen echt met haar ogen dicht zat. Ja iedereen zat zo, Okee diep in ademen en lang uit pfffff. Dat gevoel en stralen wat mensen altijd benoemen als ze zwanger zijn dat was ver te vinden bij mij. Ik schaamde me hiervoor maar aan de andere kant dacht ik, ik ben gewoon niet “insta” perfect. Die groeiende buik walgelijk! Het nadenken over wat ik wel en niet mocht eten bah bah! En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel uur ik kon slapen! Werken eten slapen was mijn ritueel haha. Na een week of 25 begon ik pas met genieten, de kleine meid was beweeglijk en ik had energie. De groeiende buik werd nu een echte babybelly hierdoor durfde ik hem eindelijk echt te tonen maar die glow waar iedereen het altijd over heeft, die was echt stuk bij mij. Ik kwam er achter dat eigenlijk best veel vrouwen deze gevoelens hebben alleen word er nooit over gesproken.Rond week 28 voelde ik de kleine meid minder dan normaal jeeetje wat een twijfel krijg je dan en stress! Een extra check bij de verloskundige en door naar de ecg scan voor de bewegingen en hartslag. Uit de extra echo bleek dat ons kleine meisje niet zo klein was… ik ging het ziekenhuis uit met een doorverwijzing voor een bloedsuikertest, zwangerschapsdiabetes… oh my dat betekend 3 keer ja 3 keer in 3 uur tijd bloed af nemen en een mega zoet drankje op je nuchtere maag. Nou het bloedprikken dat is alle 3 de keren uitzonderlijk in 1 keer goed gegaan. Dat drankje? Als ik eraan denk draait mijn maag een extra rondje, zo zoet en zo veel niet een shot glaasje ofzo… nee echt 1,5 beker vol! Nou ja dat meisje in mijn buik die genoot er in ieder geval van, want ze was goed aan het dansen. Uitslag geen diabetes, maar wel extra groei echo’s (helemaal niet erg dat extra gluren).Bij de laatste groei echo het advies gekregen om bij 38weken te gaan inleiden. Huh wat error!!! Dat is over 4 weken!! Dit hele inleiden verhaal heb ik besproken met mijn eigen verloskundige en die was het er niet mee eens. Tja wat doe je dan.. door een gesprek aan te vragen met de gynaecoloog ben ik erachter gekomen dat mijn gevoel zei niet over die 40 weken heen. ik koos de midden weg van mijn eigen verloskundige en van de gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij 38+3 voor de eerste keer gestript bij 39+1 nog een keer en wat bleek 1/2 cm ontsluiting! Dit gaat het worden, vannacht komt ze maar helaas ik werd de volgende ochtend na een goede nacht wakker met geen teken van een bevalling. Op deze dag een doorverwijzing gekregen om een afspraak te maken voor inleiden. Bij 39+4 nog een keer gestript maar helaas het mocht niet baten. Op 4-8-2022 mochten we om 5.30 uur bellen of mijn plekje nog vrij was. En dat was hij om 6.30 uur moesten wij ons melden op de afdeling van het geboorte zorgcentrum in Hoorn.