Blog header image

Kids alleen buiten laten spelen

Wie laat haar kids alleen buiten spelen? Ben ik een domme moeder omdat ik het wel doe?

Vandaag hoor je het weer, kindje van 3 doodgereden.

Ik lees de reactie erbij, en wat zie ik: domme ouders, wie laat zijn kind nu alleen buiten spelen?

MIjn kinderen spelen ook alleen buiten, het heeft lang geduurd ( overbezorgde moeder ;-) )

MIjn dochter is 3 over 2 weken 4, mijn zoontje is 5 bijna 6.

Ze fietsen over de stoep en mogen om het huis heen, ben ik nu een domme moeder?

Ik sta vaak voor het raam te kijken of het goed gaat, het gaat altijd goed, maar waar ben ik als ze opeens de straat oversteken?

In de achtertuin zijn ze snel uitgekeken, en er spelen nog meer kinderen buiten.

Waar doe ik goed aan? kinderen gevangen houden in de achtertuin, wat tot ruzie overgaat, of de vrijheid geven en altijd maar bang zijn dat er iets fout gaat.

Wat doen jullie?

 

6 jaar geleden

Niet iedere buurt, niet ieder kind en vooral niet iedere ouder is hetzelfde. We kunnen allemaal wel makkelijk naar elkaar wijzen wat we fout doen, maar geen een ouder doet dit met de foute intentie. De automobilist deed dit zelfs niet met de intentie. Hij reed niet zo hard met de intentie een onschuldig kind aan te rijden. Jij moet doen wat goed bij jou voelt. En hoe vaak hoor je niet dat er kinderen worden aangereden als de ouders ter plekke zijn. Als je dan hoort dat 80 % van de moeders verslaafd is aan de smartphone en erbij is, maar niet kijkt..... heeft het ook geen zin. Nogmaals doe wat voor jou goed voelt, en jij wilt je kinderen juist gepaste vrijheid geven en daar hoort loslaten ook bij.

6 jaar geleden

thnx! Ja het is zo dubbel. We wonen niet in een hele drukke straat, maar sommige mensen rijden zo idioot hard. Op zich houden ze zich goed aan de afspraken die ik met ze maak, maar ik sluit niet uit dat als ze iets leuks zien ze de straat oprennen. Maar als je die reacties van andere mensen leest over de ouders....

6 jaar geleden

Ook in mijn woonplaats een heel jong kindje wat aangereden is en een dag of wat later is overleden. Zo zuur, zo snoei pijnlijk. Onze zoon laat ik niet voor op de stoep spelen. Veel te gevaarlijk met een iet wat drukke weg, kruispunt en aan het eind van de weg een spoorwegovergang. Ik zie hem er gerust voor aan dat hij in 5 minuten daar zal staan als ik het portje los doen. Onze achtertuin is zo groot dat hij zich daar niet zal vervelen. Zo lang het kan houd ik hem dus in de achtertuin. We gaan er wel samen op uit en dan mag hij ook wel los lopen maar op drukke plekken waar auto's komen dus niet.

6 jaar geleden

Hoe vaak wordt een kind aangereden terwijl de ouder er gewoon bij is? Ook vaak. Je kunt kinderen nou eenmaal niet vastbinden, maar ze zijn wel vliegensvlug. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling. Jij als ouder kunt het beste inschatten of je kind het al alleen aan zou kunnen en het ligt er ook zeer aan in wat voor straat/wijk je woont, of het al vroeg kan of niet. Ik vind je geen domme moeder. Domme moeders houden hun kinderen zo lang binnen, dat ze op hun twaalfde nóg niet de weg op kunnen....