Snap
  • Kind
  • Kennismaking

Kennismaking

Daar gingen we dan vandaag....... Chelsea en ik zijn zonet naar de peuterspeelzaal geweest waar we het “kennismaking”gesprek hadden met de peuterspeelbegeleidster op de peuterspeelzaal waar Chelsea eind Augustus voor het eerst heen zal gaan. Maar deze morgen begon het al lekker,zeg!

Chelsea was dan al niet in een geweldige en “toppie”stemming, maar dat is denk ik ook een beetje te wijden, aan het feit dat ze nog niet echt hellemaal goed kan wennen aan haar nieuwe meisjesbed die ze van ons pas heeft gehad want sinds ze daarin slaapt is het elke nacht een drama om haar in slaap te krijgen…, en staat ze dan ook eerst zo rond de 10x opeens weer beneden., voorheen kon ze nooit zomaar uit bed komen, vanwege de spijlen die in de weg zaten bij haar ledikantje. Maar sindsdien ze de vrijheid van uit bed kunnen komen heeft geproefd., staat ze dus praktisch ook elke nacht opeens aan ons bed,of zie je opeens een heel klein hoofdje door het glas van de woonkamerdeur spieken. En als we niet snel genoeg reageren als wij al op ons bed liggen als ze onze slaapkamer binnenkomt,gaat ze zich dan ook heel zachtjes een plekje toe eigenen in ons bed. n omdat zowel ik als mijn vriend best wel stevige (door)slapers zijn.

Is het dus al een paar keer gebeurd dat we in de ochtend opeens Chelsea aantroffen hellemaal tussen ons in gefrommeld en luid snurkend. Maar we hielden deze nacht onze voet stijf en hadden haar steeds gelijk terug in haar eigen bed gelegd, en ik denk dat het niet overdreven geschat is als ik schat dat we haar rond de 20 keer terug hebben moet leggen tot ze het op had gegeven en in slaap was gevallen. Daardoor was ze denk ik niet hellemaal goed gemutst, omdat het daardoor ook best wel laat is geworden voor haar doen. En dan heeft ze ook nog eens haar hoofd net ergens tegen aan gestoten, dus je kunt wel raden hoe de heenweg was!! Maar om de afspraak op kwart over 12 te zetten, is dan ook niet echt een slim van mezelf omdat ze dan eigenlijk altijd aan haar middagslaapje gaat beginnen..

Ik had de afspraak best wel eerder kunnen plannen in het schooljaar, maar ik was eerlijk gezegd tot op het laatste moment nog steeds aan het twijfelen of dat ik Chelsea überhaupt wel naar deze peuterspeelzaal wilde laten gaan. Mijn twijfel kwam vooral doordat ik de peuterspeelzaal eerder nog had opgezocht online om alvast iets van informatie in te winnen over waar mijn dochtertje heen zou gaan. Nou op eerste gezicht was het een normale site en dus ook normale peuterspeelzaal maar eigenlijk op de eerste pagina viel me wel gelijk op, dat er stond dat ze aangeven te werken vanuit de ' Antroposofische en pedagogische visie'.

En ik moet eerlijk toegeven dat ik voorheen nog geen eens op de hoogte was wat dat dan precies inhield, en wat hun dan anders '"doen'' dan de doorsnee peuterspeelzaal. Nou daar kwam ik na een aantal belletjes wel achter het bleek een“vrije” school te zijn. Nou ben ik heus niet zo oppervlakkig of iets waardoor ik daar gelijk een afkeer van de gedachtegang heb hoe hun werken, maar echt achter staan doe ik ook weer niet zozeer.

Het is aan de ene kant ook wel een beetje dubbel van mijzelf want aan de ene kant vind ik het juist wel interessant hoe hun dan over dingen denken., maar toch weer een beetje eng, omdat ik wel mijn eigen dochter daarheen laat gaan, en zoiets heb dat juist deze leeftijd tijd heel belangrijk om iemand van Chelsea haar leeftijd, wordt nu bepaald hoe zei later als persoon zal worden en hoe ze naar dingen aankijkt in het leven.. Want mijn vriend en ik zijn allebei niet zo van het zweverige en dat alles en iedereen “goed” is. En na het gesprek wat me ook wel een beetje aan het denken heeft gezet.

En dan niet eens wat die juffrouw me allemaal vertelde, wat hun visie was en hoe hun juist expres geen druk willen leggen op de kinderen door niet alleen te kijken waar ze ze in kunnen stimuleren, maar de kinderen echt alleen maar kinderen willen laten zijn. Maar mijn oog viel toch wel op Chelsea die niet echt van haar eventueel toekomstige juf gecharmeerd leek te zijn. En zij dan ook al na 10minuutjes binnen te zijn op alle mogelijke manieren probeerde te ontsnappen en al weg wilde..., hmmm nu ben ik nog niet echt veel wijzer geworden, en is mijn twijfel juist nu niet weggenomen na deze ontmoeting maar juist toegenomen.

Nou ik ga er toch nog heel even over nadenken en misschien toch nog even snel met andere peuterspeelzalen eventueel contact opnemen eventueel, of is dit eigenlijk een beetje oppervlakkig van mij, want ik kan dat eigenlijk toch hellemaal niet oordelen terwijl ik nog geen eens een lesje van deze school heeft meegemaakt? Hoe weet ik dan dat dit niets voor Chelsea zou zijn? Maar echt veel keus heb ik ook weer niet verder want ik had haar wel ingeschreven bij meerdere peuterklasjes maar de andere hebben nog geen eens echt plek voor haar nu nog nou ik zal nog even beraadslaan samen met mijn gedachten hierover dat laat ik jullie nog wel weten….

12 jaar geleden

hoi hoi Manon! Ja.., ik ben er al over uit inderdaad dat ik chelsea daar heen laat gaan.., ik heb ook zoiets dat het mischien alleen maar juist goed voor dr eventueel zou kunnen zijn.., maar ik moest dr gewoon zo aan wennen in het begin aan heel hun instelling... maar haar juf gaat worden Andrea van der Veerdonk...weet je dan al wie dat is?

12 jaar geleden

Hallo!!! Ben Manon uit Oud-Beijerland weet je wel!! Zelf hebben we allemaal;lees 3 zussen, op de Vrije school gezeten en hebben het heerlijk gehad! Het valt en staat uiteraard wel allemaal met de juf/meester die je krijgt....Hoe heet die desbetreffende juf? Groetjes!!!!