Snap
  • Kind
  • Mama
  • speelgoed
  • sinterklaas
  • tekenen
  • #cadeautip
  • leukomtegeven

Je kind goed leren tekenen: zó dus!

Onze Lot is echt een knutsel- en tekenmeisje. Er gaan er bij ons thuis maandelijks heel wat stiften en tekenblaadjes doorheen.

Mooi om te zien dat ze hier zo creatief in is. Ze bedenkt steeds nieuwe dingen. Natekenen van filmpjes vindt ze leuk, haar eigen ‘kleurplaten’ maken. Ik zag dat Jumbo Games een nieuw product heeft, namelijk Dessineo Characters. Hiermee leren kinderen op een eenvoudige en leuke manier stap voor stap tekenen.

Snap

Hoe werkt het?

In de doos zitten 24 tekensjablonen die je met elkaar kan combineren, zo kan je wel meer dan 500 verschillende combinaties maken. Hoofd, romp en onderstel. Deze leg je op het lichtsysteem. Daar bovenop leg je een wit vel papier. Als je de schakelaar op 1 zet, gaat de rode lamp aan, nu kunnen kinderen de omtrek van hun figuur tekenen. Daarna zet je de schakelaar op 2, de groene lamp, nu kunnen ze de uitdrukkingen tekenen. Als laatste gaat de schakelaar op 3, nu komt er blauw licht. Tijd om de laatste details te tekenen. En dan is de tekening klaar. Je kan een nieuwe maken, of de kleurplaat inkleuren. Lot geeft ze graag weg aan haar broertjes en vriendinnen.

Dessineo Characters is speciaal ontworpen om kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier hun rekenvaardigheden te laten ontwikkelen.

Aan de slag! 

Wij zijn enthousiast! Lot verzint zelf steeds leuke en grappige combinaties en pakt de Characters er graag bij. Ook Sep (3jaar) vindt het leuk. Hij is nog te klein om het zelf te kunnen, maar samen met mij lukt het wel. Mega trots is hij dan! Net als zijn grote zus lekker kleuren.

Nieuwsgierig? Via deze link bestel je Dessineo Characters. Leuk cadeautje voor de feestdagen. ;) 

Snap