Snap
  • Kind
  • traditie
  • gefeliciteerd
  • liefdesbrief
  • voormijndochter
  • loveyou

Je eerste brief

Alweer 1 jaar!

Lieve Vive,

Je eerste brief van mij. Bij Mees heb ik deze traditie bedacht en het is er wel een om vol te blijven houden. Op jullie verjaardag krijgen jullie een brief – per post – van mij en deze stop ik gesloten in jullie box met spullen van toen jullie klein waren. Hopelijk vinden jullie het leuk om later te lezen, want ik vind het heel leuk om ze te schrijven. Komt je brief dan hoor!

Gefeliciteerd met je eerste verjaardag! JE EERSTE VERJAARDAG! Mijn lieve kleine baby gewoon alweer een jaar. Het jaar is echt voorbijgevlogen! Maar wat hebben we genoten.

16 april 2018 – 13.06 uur: daar ben je dan, EIN-DE-LIJK. Ik heb zeg maar niet zo veel geduld, dus toen ik met 39 weken werd ingeleid vond ik dat echt wel een feestje. En wat was (en ben) je mooi, donkere haartjes, lekker kleurtje en lekkere spekjes. Stapel verliefd. Tot over onze oren. Ons kleine meisje. Zo dankbaar! Het was een fijne en snelle bevalling en ik was zo blij dat ik je een dikke knuffel kon geven. Daarna je mooie roze pakje aan en roze mutsje op. Ik had natuurlijk wel al haarbandjes mee, ja echt, maar dit werd toch maar een mutsje haha. Een paar uur later konden we – op een gigantisch roze wolk – naar huis toe.

Wat ben je toch een kleine vrolijke lieverd. Echt een blij ei! Ook jij hebt ons ontzettend verwend, eten en drinken kon – en kan – je als de beste, ook jij vindt ’s nachts slapen geen probleem (tenzij je kiezen allemaal doorkomen, dan wil je op mama en papa in slaap vallen) en eigenlijk vind je alles wel prima. Het in slaap vallen deden we in het begin altijd met de ipad/telefoon naast je, stofzuiger geluid aan en klaar. Dit vond je echt heel fijn. Wij wat minder haha. Overigens als je het er ergens niet mee eens bent kan je dat ook wel lekker laten merken haha. Moet je te lang op je eten of drinken wachten horen we dat zeg maar gelijk.. tikkeltje ongeduldig ben je wel.

Met amper acht weken oud zat je voor het eerst in een vliegtuig, op naar Mallorca. Reuze spannend! Maar wat was dit leuk. Onze eerste vakantie met z’n viertjes. Genieten. Even geen kraamvisite, geen beschuit met muisjes, geen huis opruimen en andere huishoudelijke verplichtingen. Gewoon genieten van en met elkaar. HEERLIJK. We hadden trouwens ook prima in Nederland op vakantie kunnen gaan, sinds jouw geboorte is het alleen maar lekker weer geweest. Je wil niet weten hoeveel kleren je niet aan hebt kunnen doen omdat het daar gewoon te warm voor was. Vaak was een jurkje of een leuke romper wel voldoende.

Je lieve grote broer Mees is ook echt je grote vriend. Kan dat dan al zo na de geboorte en met 1 jaar? NOU EN OF! Hoe dik en leuk jullie samen zijn is zo fijn en mooi om te zien. Mees maakt(e) (lees: schreeuwt) je het liefst elke ochtend wakker en daarna gaan jullie lekker samen spelen. Dat samen spelen is wel wat moeilijk, delen zijn jullie allebei niet zo goed in. Maar jullie moeten wel bij elkaar in de buurt zijn anders vinden jullie er allebei niets aan.

Wat wel onwijs grappig is, jij bent een stuk ondeugender dan je grote broer. Zodra er maar een kiertje van een deur openstaat grijp jij je kans, hup de trap op of hup naar buiten. En uit je kinderstoel klimmen, ja hoor.. dagelijkse kost. Lekker ondernemend typje zullen we maar zeggen.

Afgelopen weekend was jouw feestje. Met een lekker roze thema. De taart was echt prachtig, kijk maar naar de foto’s in je album, je zag er zelf waanzinnig mooi uit in je roze tutu en je genoot van alle aandacht. Waar je trouwens het meeste van genoot? Het eten haha. Kleine vreetzak! Voor de cadeautjes had je minder oog, cadeaupapier is dan ook wel heel leuk.. en cadeaus in je mond stoppen ook. Van ons heb je een mooi poppenhuis gekregen waar je hopelijk nog heel veel plezier van gaat hebben!

Lieve Vive, je bent echt geweldig. Iedereen is dol op je! Je weet iedereen in te pakken met je stralende lach en als we echt boffen worden we nog getrakteerd op een dikke kwijlkus. Hmmmm! Ik vind het heerlijk om met je te kroelen en geniet nog enorm van de momenten dat je bovenop mij in slaapt valt. Je bent mijn prinses en ik ben onwijs verliefd en gek op je. In de eerste brief naar Mees schreef ik dat ik niets liever wil, dan verkering zou willen met mijn prins (Mees dus), wil jij dan ook verkering met mij? Ik hoop nog 874832856437 jaar van jou te mogen genieten en blijf vooral wie je bent. Je bent top!

Love you!

Dikke dikke kus,

Mama

p.s. om nog even terug te komen op de haarbandjes. Vanaf dag twee heb je eigenlijk altijd een haarbandje op gekregen. Sorry, vind dat gewoon zo enig. Hoop dat jij er later net zo over denkt. Foto’s en filmpjes zonder haarband zijn bijna niet te vinden.

p.p.s. je lievelingseten is onwijs lang een potje bruine bonen geweest. De rest ging echt niet naar binnen toe haha. Dit heb je niet van een vreemde, je vader was vroeger precies hetzelfde. At ook alleen maar bruinen bonen.

p.p.p.s. van die donkere haren is echt niets meer over, je bent veranderd is een blond prinsesje. Benieuwd hoe dit over tien jaar is.

4 jaar geleden

Wat leuk dat je moeder dat heeft gedaan!! Hoe tof om dat te hebben! Hopelijk vinden Mees en Vive dat later ook haha. ?

4 jaar geleden

Wat goed dat je de brieven schrijft, voor jou en de kinderen een hele waardevolle herinnering als ze zelf kinderen krijgen en jij oma wordt. Mijn moeder heeft het ook voor mij gedaan en ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor.