Snap
  • Kind
  • #zwemles

Is zwemles leuk?

Sinds een paar weken op zwemles

Na de zomervakantie kregen wij een telefoontje dat Keano op zwemles mocht komen, en daar zijn wij dan gelijk mee begonnen. Hij heeft eerst wel een jaar op de wachtlijst gestaan.

Keano vindt het elke keer heel spannend, maar wel heel leuk! Al moet hij wel in het begin heel erg wennen, en dan kwam er af en toe een traantje, dan breekt je moederhart. En komt met de tijd verbetering in. Zoals zelf durven te springen in het zwembad, dat is nogal een dingentje. Maar hij durfde het na een paar weken zelf in het ondiepe. Het diepe gaat nog iets te ver maar hij deed het. Nu afgelopen dinsdag was er een nieuwe bad juf en dan beginnen we helemaal opnieuw. Keano moet echt nog het vertrouwen in zijn eigen krijgen.

De juf zei al, Keano doet er wat langer over dan andere kindjes, dit had zij al gezien, geeft helemaal niks, komt vanzelf. Komt bij Keano ook beetje door dat wij denken dat ie hoogtevrees heeft en iets onder zijn voeten wil voelen. En de kracht in zijn benen zijn ook niet echt sterk, hij probeert wel maar komt niet snel vooruit… En op zijn rug zwemmen, verstijft ie helemaal en houd zijn hoofd dan schuin en botst ie elke keer tegen de kant aan met zijn hoofd, maar dit gaat elke week een stukje beter! We zijn nog niet zo lang bezig dus het komt wel goed!

Hij komt altijd vrolijk de kleedkamer in en heeft de grootste verhalen, dat is dan wel fijn om te horen. Nu de Corona weer roet in het eten gooit, hoop ik echt dat het bij deze 2 weken blijft en het niet weer wordt verlengd, zodat hij niet heel lang uit dit ritme is.

Mama Manon