Snap
  • Kind
  • spelen
  • kleuters
  • Mamavan3
  • schermtijd

iPad en (geen) schermtijd...

#loedermoeder of #geenloedermoeder

Dit is dus een dingetje en ik merk dat mensen er vaak een uitgesproken mening over hebben.. Want werken jullie met schermtijd?

Ik dus niet. En eigenlijk ben ik daar heel tevreden over. Want, ik heb de situatie omgekeerd. Ik merk in mijn omgeving dat kinderen kunnen 'zeuren' "mag ik op de iPad, mag ik nog eventjes een filmpje kijken, mag ik spelletje afmaken, mama waarom moet ik stoppen". In het begin had ik nog niet zo door dat ik eigenlijk geen schermtijd had ingevoerd. Gewoon nooit aan gedacht. Ze mochten gewoon bij mij even op de iPad als daar behoefte aan was of is.  En laat ik 1 ding heel duidelijk maken: Ik zeg natuurlijk ook echt wel: "Hups, het is mooi weer, jullie gaan naar buiten en nee, iPad blijft in de kast". Echt. 

Maar als het dan zo uitkomt, dan zit ik er niet met een wekkertje naast, ze hebben het voordeel dat ze niet hoeven te delen en hebben alle 3 een eigen iPad (En ook hier: het zijn megaaaa oude ipads die het wonderbaarlijk nog doen en waar nauwelijks meer een spelletje op te downloaden is, maar hey zeg dat maar niet tegen de kids ;-))).  Het is soms fijn om ze even een rust momentje te kunnen bieden met een YouTube filmpje of een leuk spelletje.  En ik zei al eerder "het is hier omgedraaid" dat klopt, want bij mij wordt weinig gezeurd om de iPad. Ze willen juist naar buiten, als de zon schijnt op straat het grootste hinkel pad maken, ze knikkeren als het niet regent, springen zich suf op de trampoline en willen maar wat graag naar buiten voetballen of hutten bouwen. En ik denk juist dat dat komt doordat ik die schermtijd niet hanteer.. 

Want ze weten als ze er aan toe zijn of eventjes op adem willen komen, kruipen ze maar lekker achter die iPad ;-) 

Uiteraard, moet je ze niet 8 uur lang achter een schermpje laten zitten, dat zal vast niet goed zijn voor de ogen. Nee, daar hoef je geen oogarts voor te zijn, maar ik denk dat je eigen gezonde verstand moet gebruiken. En ik ben er van overtuigd omdat je ze het niet ontzegt, ze andere dingen veel interessanter gaan vinden.