Snap
  • Kind
  • mama
  • kind
  • zelfstandige
  • Pasen,
  • Corona

Ineens naar de teststraat voor Corona.

Dan belt je buurvrouw, dat haar dochter positief is getest.

Je leest dat de aantal besmettingen omhoog gaat, tot op heden nog weinig mensen om ons heen die besmet zijn geraakt.

Maar als je dan een telefoontje krijgt van de buurvrouw, dat haar dochter die dag positief getest en onze middelste Feliz vorige week daar nog heeft gespeeld, dan gaan alle radertjes werken. Ze vertelde dat haar dochter pas zaterdag einde van de middag lichte klachten kreeg. (Verhoging) Verder niks bijzonders, zij zondag zijn gaan testen en maandag toch een positief getest was.

Feliz was daar donderdagmiddag, dus voordat het buurmeisje klachten kreeg. Maar GGD adviseert ook alle contacten te laten testen 48 uur voordat je klachten krijgt, daar valt zij nog net in. Feliz heeft geen klachten en de buurvrouw had een paar gegevens nodig voor de GGD.

Ondertussen gingen wij ook opzoek naar informatie, wij hebben er zelf nog geen ervaring mee en je weet wel wat. Maar nu was het ineens dichtbij. De meiden spelen hier regelmatig met buurmeisjes in de buurt. Er wonen genoeg kinderen en aangezien de BSO nog niet open is, vind ik dit alleen maar fijn dat ze lekker kunnen spelen met anderen. Zodat wij ook een beetje onze werkdagen kunnen houden. Ik hoop dat wij niet de enigste ouders zijn die dit doen? :-)

We kregen kort daarna  een mail van GGD, Feliz had nauw contact gehad. Ze speelde wel buiten, maar 1,5 meter blijft lastig voor kinderen.

10 dagen in quarantaine. Ik las dat je vanaf het laatste contact moment, 5 dagen later kan laten testen. Dat zou voor Feliz vandaag zijn, dus gelijk de GGD gebeld, nagevraagd. Het klopte allemaal, zussen en broers mochten naar school als ze geen klachten hadden. En als de test negatief zou zijn, mocht Feliz de volgende dag alweer naar school.

Meteen een afspraak gemaakt! Voor vandaag. Juf gemaild en toch ga je even na wie je misschien zou moeten gaan bellen.

Ondertussen kreeg ik ook een appje van andere buurvrouw, dat ze haar dochter ook vandaag had laten testen, omdat ze verkouden was en keelpijn had. En onze meiden waren daar in het weekend geweest. Gelijk begin je weer te rekenen, want als zij misschien positief is, dan mag Feliz nog een keer, want dan telt de test van morgen niet.En ook gelijk de oudste, want die was daar ook.

Die avond ook gelijk een Digi-D aangevraagd voor allemaal, want dan kan je de uitslag ook daar terug vinden. Nu worden we in 48 uur gebeld.

Alles stap voor stap. En we hebben voor het weekendje een paar dagen weg geboekt. Lekker timing allemaal, het is even niet anders.

Mijn werk wat ik wilde doen, kwam er niet meer van. En aangezien in de ‘flexibelste’ ben met werk. Mijn man precies op het tijdstip van testen een meeting had. Ging ik naar de teststraat.

Staan we op vandaag, heeft onze jongste (Laure) snotterbellen en klinkt verkouden. Ik ‘oww, gaat lekker’. Gelijk om 8.00 uur bellen, ik dacht nu ik toch naar de teststraat moet, kan ik ze net goed allebei doen. Gelukkig kon Laure ook mee.

Elsa (de oudste) vindt het spannender, hoe gaat zo’n test, doet het zeer. Feliz is heel nuchter en denkt ik zie het wel.Feliz zei wel vanochtend:

‘Mama, Als ik bij teststraat ben geweest, mag ik dan vanavond pannenkoeken eten. Ik ben dan toch heel dapper geweest.’

Haha slimmerik!

Gelukkig ging het allemaal heel vlot en de meiden vonden de testen (keel en mond) allemaal meevallen. En waren heel blij met hun ‘Test-diploma’.

Snap

Nu wachten tot de uitslag. Kreeg ik een appje van de buurvrouw, dat haar dochter negatief is! Mooi check.

Wat ik vandaag allemaal wilde doen voor mijn werk, dat is wat minder geworden. Veel schakelen is het dan. Er kwam gelukkig wel een hele leuke aanvraag voor mijn Vrolijk Pasen! kraft labels binnen. Voor een bedrijf, deze heb ik gelijk behandeld en afgehandeld. Daar krijg ik dan gelijk energie van!

Snap

En vanavond eten wij pannenkoeken!

En duimen dat we morgen een uitslag krijgen met ‘negatief’!Duimen jullie mee?

Liefs LindseyP.s Volg je mij al op Instagram of Pinterest