Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

In de speeltuin

Er staat niet veel: een schommel, een wipkip en een glijbaantje maar voor Jolijn (15 mnd) is het genoeg om een uur te spelen. Herstel... om opa en oma een uur bezig te houden.

Sinds een weekje kan madammeke lopen dus stappen ze van de glijbaan, naar de schommel, naar de glijbaan, langs de wipkip (die is eigenlijk toch wel een beetje te spannend) terug naar de schommel via de glijbaan. En maar wijzen met dat vingertje 'die'. Eerst moest opa mee, daarna kwam ze ook oma halen.

Terug naar huis wilde ze natuurlijk niet in de wagen want waarom zou je als je ook op opa zijn nek kan zitten. Anderhalf uur later zaten opa en oma gevloerd op de bank. Jolijn rommelt tussen haar speelgoed en komt met een groot boek op ze aflopen. 'Eerst even wat drinken' zuchten ze. Het dametje houdt haar hoofdje schuin, zet grote ogen op, rijkt het boek naar oma en zegt vrolijk 'die'. Even twijfelt oma maar dan tilt ze d'r op de bank en klapt het boek open. Jolijn straalt, ze windt ze allemaal rond d'r vingertje.

En toch blijft het heerlijk om te zien hoe ze van elkaar genieten. Opa en oma kunnen op zo'n moment geen 'nee' tegen haar zeggen maar daar zijn ze opa en oma voor.

10 jaar geleden

Lief,hoor!