Snap

I'm toy, herkenbaar en verantwoord!

Bij de geboorte van mijn oudste zoon Tim, alweer 11 jaar geleden, kregen we een I'm toy rammelaar en een bijpassende xylofoon van hout met een muizenhoofdje met stoffen oortjes. Inmiddels zijn de speelgoedjes langs Daan, Sam,Noor, Fenna, Gitta en Lotte geweest. En nu hebben de instrumentjes en plekje gevonden in de speelgoedlade van Jurre.

Leuk te zien dat ze steeds weer nieuwe spelende kindjes weten te vinden!

Nu, 11 jaar later, is het speelgoedmerk nog steeds even karakteristiek en "eigen".

Het assortiment van I'm toy is enorm uitgebreid. Ik denk dat het de combinatie is van hout en stof en de originele designs die mensen steeds weer aan blijven spreken.

Maar daarnaast vond ik het het juist zo leuk om meer te horen van de leverancier van het houten speelgoed, over het productieproces van de I'm toy producten.

Al het hout dat gebruikt wordt is rubberhout uit Thailand en Maleisië. De laatste 100 jaar zijn rubber omen massaal aangeplant voor de productie van latex.

Dit wordt getapt door kerven in de schors van de bomen te maken en opgevangen in potjes. In de vroege ochtend ( ik als beelddenker zijn, zie het voor me, zo met een opkomende zon en de mensen die dan boom na boom langsgaan) worden alle potjes geleegd. Het spulletje wordt dan ingekookt en dan in een soort matjes gedraaid en daarna te drogen gehangen. En hoewel ik echt zo dadelijk verder ga met het hout van I'm toy verhaal, toch even leuk op te merken gebruikt latex gebruikt wordt voor het produceren van oa. de gehele Rubbabu collectie die we ook verkopen. Ook een idee om daar een keer een blog over te schrijven.....maar dat geheel ter zijde.....I'm toy en het rubberhout dus.

Na ca. 20 jaar geven de rubberbomen geen latex meer. Eerder werden de oude uitgeputte delen van een plantage platgebrand, maar tegenwoordig worden de vaak wel 10 meter hoge bomen verzaagd en gebruikt voor o.a. de loopfietsen van I'm toy en de rammelaar en xylofoon van Tim!

Eigenlijk wordt het speelgoed van I'm toy dus gemaakt uit een restproduct. Hartstikke van deze tijd dus.

Onze I'm toy leverancier vertelde dat hierdoor jaarlijks de kap van ongeveer 600.000 hectare natuurlijk tropisch woud wordt vermeden!

Hoeveel voetbalvelden zijn dat zeg?!?

Daarbij komt ook dat 75% van de rubber boom plantages in bezit is van kleine boeren, wat staat voor 4 miljoen huishoudens, die door verkoop van het hout een extra aanvulling op hun inkomen hebben.

Geeft (of krijgt, wat ook niet vervelend is natuurlijk) u dus een I'm toy speelhuis op wielen of de activity stapelkisten cadeau? Dan is dat niet alleen een prachtig cadeau om te zien, en beleeft uw kind er veel plezier aan (ik zie onze Tim nog zitten in de box met zijn muis xylofoon!) ....het is ook, zo weet u nu, een verantwoord cadeau!

Nu ik dit verhaal achter het houten speelgoed ken, is het eigenlijk nog leuker om te versturen vanuit het magazijn van IKenIK!

12 jaar geleden

Zo te zien gaat 't speelgoed lang mee

12 jaar geleden

Ja hele leuke kerstcadeau. En wat goed dat de speelgoed wordt gemaakt van de beste kwaliteit rubberhout uit Thailand!

11 jaar geleden

Met de IM Toy keukentje kun je al vroeg beginnen met koken.. leuke kerstcadeau!