Snap
  • Kind
  • zindelijkheid

Ik kan er niet meer tegen!

Desperately opzoek naar de goude tip
5 jaar geleden

Toevallig kijk ik een keertje hier. Misschien is het een idee om naar de huisarts te gaan en advies te vragen omtrent rouw. Jullie hebben best wel een heftige tijd gehad meer dan een jaar geleden. Mijn mannetje heeft ook een terugval gehad in december 2017.Vooral 's nachts. Gewoon de luier weer gepakt en geen drama van gemaakt. extra kleding mee naar de opvang en hopen dat het goed bleef gaan. Ook een luier met de afspraak na 2x schone kleren gaat de luier aan. Rouw kan zich bij jonge kinderen op verschillende manieren. Gebruikelijk is dat kinderen een terugval hebben. Dat is hier ook gebeurd. Het is allemaal weer netjes bij getrokken en hij volgt zijn eigen lijntjes weer. Nog steeds moet ik goed opletten dat hij op tijd naar de wc ga maar dat kamt meer door zijn ASS.

5 jaar geleden

Herkenbaar, meeste tips staan in deze reacties maar even samengevat wat ons strijdplan was. - medische oorzaak uitsluiten met behulp van plaspoli - het moet " haar probleem worden". Zelf laten verschonen. Dit gaat makkelijker door op geschikte plekken schoon goed neer te leggen. En een zakje voor het "vieze goed". Dit moet ze zelf bij de was neer leggen. - Geen emotie of frustratie laten zien (moeilijk!). Als je zelf merkt dat ze in de broek heeft geplast dit aan haar zeggen en dat ze zich direct even moet verschonen anders krijgt ze zere billen. Let op geen ruimte voor discussie. Wil ze dit niet zelf doen geen discussie aan gaan. Aanwijzen waar het verschoonspul ligt en zelf doorgaan met waar je mee bezig was. Uiteraard wordt er niet doorgespeeld voordat er verschoond is. Zegt ze zelf dat het mis gaat dan laten merken dat het goed is dat ze dit zelf zegt zodat ze snel zichzelf kan verschonen anders krijgt ze rode billen. - drinken om de 2 uur, plassen om de 2 uur. Wakker worden is plassen. Daarna ontbijten. Drinkt ze om half 8 dan een uur later plassen. Zonder discussie....je gaat nu even plassen. Doet ze dit niet dan niet. Half 10 weer drinken half 11 weer plassen enz. - goede plashouding op de wc. MET BRILVERKLEINER EN VOETKRUKJE. Dit standaard klaar hebben op de wc. Als je zelf moet even weghalen. - Na het plassen de prinsessenmethode. Op de wc blijven zitten en 10 keer over doen alsof je een deftige prinses bent en een kopje thee drinkt met pink omhoog (rechte rug) en dan een luie prinses helemaal in elkaar gezakt (kromme rug) zo maak je de blaas helemaal leeg. Hoop dat je hier wat mee kunt. Er zijn nog eventuele aanpassingen in dit schema mocht het niet lukken. Laat maar weten of je dit nodig hebt. Heel veel succes en geduld gewenst, en het komt uiteindelijk goed!

5 jaar geleden

Mijn eerste gevoel zegt: hup die luier weer aan. Laat haar daar maar mee rondlopen. Scheelt jou een hoop was. Hopelijk is ze de luier snel zat en gaat ze wel weer gewoon naar het toilet. Ik zou er wel voor kiezen om eventueel blaasontsteking uit te sluiten via de huisarts. Maar denk dat het gewoon een lieve pittige dame is die prima zindelijk kan zijn, maar er gewoon geen zin in heeft ?

5 jaar geleden

O dit komt me zo bekend voor! Zelfde ellende met mijn oudste dochter gehad ( is nu 6 en een half) echt alles geprobeerd, beloning systemen, zelf laten verschonen, om het uur op de toillet zetten..... Tig keer getest op blaasontsteking.....Soms bleef ze even een week , hooguit twee weken droog. Wij helemaal happy, op school de juffen ook blij, en dan toch weer terugval. Uiteindelijk met 5 jaar en 10 maanden via kinderarts doorverwijzing naar de plaspoli. Dochter moest immers na de zomer vakantie in groep 3 beginnen en daar kon dat broekplassen toch echt niet. Ze vond het verschrikkelijk bij de plaspoli. Het was een hele aardige maar kordate verpleegkundige die haar ging uitleggen hoe haar blaas werkte ( aan de hand van ballonnetje), hoe je op de wc moest zitten, dat ze na het plassen nog eerst tot tien moest tellen ... Dochterlief weigerde te praten of verpleegkundige aan te kijken. Kregen een boekje mee met stickersysteem en een terug kom afspraak voor over 3 weken. Ik had er een hard hoofd in dat dit zou helpen, maar daar vergiste ik me in! Vooral de uitleg van hoe een blaas werkte had indruk gemaakt. Mijn dochter kon het thuis precies na vertellen en ik hoorde haar opeens stiekem tellen op de wc.... vanaf die dag bleef ze 5 weken droog, daarna kleine week terugval, en sindsdien eigenlijk geen problemen meer. Heel soms, als ze ziek is of last heeft van diarree of juist verstopping, dan verliest ze nog weleens wat druppeltjes. Blaas blijft wel een zwakke plek voor haar. Maar wat een opluchting, we kunnen eindelijk onbezorgd op stap zonder 5 verschoningen mee te nemen. Sorry voor het lange verhaal, hoop dat je iets aan onze ervaring hebt!