Blog header image

"Ik ga je doodmaken..."

Zo komt die harde, gemene buitenwereld wel erg dichtbij...............

De harde realiteit van onze tijd: afgehakte hoofden in Amsterdam, opgeblazen metrostations in London, doorboorde torens in New York, uitgebrande auto's en zelfmoordterroristen. Gooi nog een Syrisch massagraf voor alleen vrouwen en kinderen in de mix (zelfs net voor de dood houden ze degene me borsten en kindervoetjes nog streng gescheiden), en je hebt, met wat opgetelde milieurampen, korrupte burgeroorlogen, een epidemietje en een paar biljoen ondervoedde mensen en kinderen in achtergestelde landen, een erg ongelukkige wereld.

En dan is er mijn wereld. Waarin Baby lachend naar vogels wijst vanuit zijn fietsstoeltje, en trots voor het eerst een miniwagentje duwt in de Albert Heijn.

"Ik ga je doodschieten als je nu ophangt!" blért een puistenjochie hard vanaf zijn voorbijrazende fiets.

"Doe even focking normaal!" gilt een jong viswijf vanaf een andere fiets, in een totaal ander gesprek.

Is dit de jeugd van tegenwoordig, waaraan ik mijn kroost moet blootstellen? In deze barre wereld? Waar is het tegenwoordig nog veilig? 

De onrust van onze moderne samenleving is nabij. Hoe worden ouders geacht hun kinderen hiertegen te beschermen, wanneer zelfs in de Polder krantenkoppen verschijnen met "Man doodgeschoten", en ik zulke taal moet aanhoren met mijn blije kleine jongetje in zijn fietsstoel?

Lindsy83
6 jaar geleden

Het enige wat wij kunnen doen is proberen onze kinderen wel dusdanig op te voeden dat ze dit soort gedrag niet normaal gaan vinden. Maar inderdaad, de wereld om je heen heb je geen invloed op. Bij ons valt het gelukkig nog wel wat mee allemaal. Ik zou bijna zeggen anders verhuizen alle mama's naar Friesland, maar ik denk niet dat er plaats genoeg is voor iedereen helaas ;)

Lw
6 jaar geleden

Volgens mij zijn er meer ouders met deze zorgen. Mijn partner zei, waarschijnlijk vinden wij het erger dan onze mannen later, omdat het voor ons abnormaal is en zij er helaas mee op groeien. Klinkt logisch, maar nog steeds is het stom....

Chiara
6 jaar geleden

Ik blijf erbij dat het vooral dichterbij lijkt door (social) media... Al zolang de mensheid bestaat gebeuren er verschrikkelijke dingen alleen nu komt het harder binnen omdat je er dagelijks over leest en ziet.. Het enige wat je kunt doen is je kind met zoveel mogelijk normen en waarden opvoeden... Ik zei het al eerder; verbeter de wereld begin bij jezelf (en dus je kinderen) :)