Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ik ben bijna twee en ik zeg al NEE.

Mijn lieve babytje was 1 jaar geworden in 2013. Oh wat gaat dat snel zeg. Ze werd een slimme dametje met al snel een eigen wil. Een peuter..

Na haar 1e verjaardag begon ze al te protesteren. Nee, nee, nee! Dat was het antwoord op alles. Nee, mama, pampie. En ook nog schoppen. Ik liet haar lekker lopen in dr blote kont en wachte totdat ze was afgekoeld om haar vervolgens te verschonen en aan te kleden. Het werd een strijd maar sommige dagen was gelukkig rustig, spelen en een dutje doen, boterham eten, mooi aankleden en een spontane photoshoot. Ze was al eenkennig als baby, zo erg zelfs dat je haar niet eens mocht aankijken laat staan vasthouden. Als ik weer eens op bezoek kwam bij mijn moeder  dan kon niemand haar vasthouden. Toen dat voorbij was en mijn relatie aan een einde  kwam zag ze mijn familie vaker. Gelukkig werd ze socialer , wat ik grappig vond is dat ze ook in de winkel of tram met kinderen en vooral met vrouwen communiceerde.  

In augustus werd ze 2 jaar. Het werd nog erger. Ze protesteerde niet alleen maar ook uitdagen en niet reageren als je dr roept of niet haar speelgoed opruimen. Ik keek haar aan in dr ogen pakte dr handjes vast maar mevrouwtje was daar niet mee eens en spuugte, schopte, slaan in mijn gezicht. Dan word ik boos maar een time-out begrijpt ze niet. Ik moest lachen toen mijn moeder haar leerde om sorry te zeggen, ik werd geroepen en ze gaf mij een kusje op mijn wang en zei sorry mama. Dan smelt ik echt hoor. Ze word ouder en slimmer en heeft nu door dat als mama nee zegt, oompie ja zegt. Maar oma en tante Sanna nee zeggen. Als baby had ze meerdere dutjes op een dag , 1 jaar werd 2 dutjes. Nu slaapt ze alleen in de middag dan merk ik het gelijk want dan word ze onuitstaanbaar. Ja, tijd voor een dutje. Geen probleem, ze valt zo in slaap. Sporadisch slaapt ze in de ochtend alleen als ze na 23:00 slaapt kan ze uitslapen in de ochtend rond 10:00 wakker.  Wilde ze niet slapen dan is het gillen en mama roepen of wie er in de buurt is. Nadat ze naar de Jeugd tandarts was geweest en complimenten kreeg, was het advies dan ook om de speen weg te gooien. Dat hadden we samen gedaan en ze miste het niet zo.

Nu slaapt ze alleen in de middag. Als ze onuitstaanbaar word en niet mee valt te praten leg ik haar in dr bedje en zodra ik weg loop is ze in dromenland. Dat is niet altijd zo, dan klimt ze een paar keer eruit of gilt en maakt ze zichzelf zo moe dat ze uiteindelijk in slaap valt. Als ze echt niet een middagdutje wilt doen dan laat ik het zitten. Ze eet vroeg rond 17:00 en het avond ritueel begint rond 20:00. De speen is helaas weer terug. Sommige dagen niet warm eten en het eten uitspugen of op de grond gooien. Groenten worden eruit gehaald en aan de zijkant van dr bordje gezet of aan mama geven. Ja die eet het weleens op.  Afgelopen maand eet ze goed. Alles is lekker, mjam jammie, buikje vol. Ze weet dat al ze goed heeft gegeten een toettie krijgt. Ik weet nu ongeveer wat ze wel en niet eet. Ze is ook een echt zoetekauw. Probreer meer water te laten drinken maar gaat niet echt denderend. Dat is ook mijn schuld. Ik geef dr alleen Roosvicee en s'morgens thee met melk. Als ze niet wil douche dan fris ik dr op en na dr boterham  mag ze van mij Elmo kijken . Ze word nog steeds verwend door oompie en Sanna maar die wonen niet meer bij mams dus dat valt reuze mee. Haar energie level is nog steeds skyhigh, eenmaal thuis van een wandeling, de stad of van de speeltuin is ze rustig en geeft zelf aan dat ze moe is. Klimt in dr bedje, pakt dr speen en zwaait naar me..daag mama. 

9 jaar geleden

Ja,jammer. Weet niet hoe de anderen moeders het doen. Tandarts zei dat wanneer ze 3 is dan word het moeilijker dat de tandjes terug gaan. Ze groeien naar voren door de speen.

9 jaar geleden

ook hier is de speen weer terug :(