Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • post

IJsvormpjes, maak je eigen Waterijsjes.

In 1961 maakte een Russische kosmonaut als eerste een reis door de ruimte. In 1962 introduceerde Ola als eerste het Raket ijsje. Een heerlijk waterijsje, welke geen verdere uitleg nodig heeft. In 2013 introduceren wij prachtige vormpjes om zelf je favoriete ijsje te maken.

 

Ieder kind is dol op ijs. Zo ook onze eigen kleine meid. Toen ze pas 1 jaar was wisten we al dat ze dol was op deze koude lekkernij, ze wees en lachte van oor tot oor zodra ze een perenijsje kreeg. Later kwamen we erachter dat als ze de kans kreeg ze ook met alle gemak een cornetto of soortgelijk ijsje naar binnen werkte. Inmiddels is ze twee en knoeien doet ze niet met ijs, het ijsje is al op voordat het de kans krijgt om te smelten. Ze bijt er met gemak happen van af en kauwt het zo weg. Ze zeurt zo vaak om ijs dat we zelf op zoek gingen naar recepten om ijsjes zelf te maken. En natuurlijk de waterijsvormpjes om ze in te maken.

Wist je dat je met het invriezen van Taksi limonade heel dicht in de buurt komt bij de echte Raket IJsjes smaak? Wel zo handig, want Taksi komt ook in een variant met minder suiker. Zo kun je ook zelf raket ijsjes maken.

Banaan sinaasappel limoen Raketje

1 banaan
halve limoen
4 sinaasappels of 500 ml sinaasappelsap

Pers de sinaasappels en de limoen uit. Doe de banaan en de limoen en sinaasappelsap in de blender. Pureer het helemaal fijn. Giet het in het vormpje. Na 3 uur in de vriezer, heb je heerlijke waterijsjes.

 Stoplicht Konijntjes

 Sinaasappelsap

Aardbeiensap

Kiwisap

Giet eerst een laagje aardbeiensap in de vormpjes, laat dit aanvriezen. Vervolg met het sinaasappelsap, aanvriezen. En sluit af met kiwisap.

Tip! Pureer vers fruit en meng het met suikerwater of zoetstof voor gezondere waterijsjes. In de zomer is er zoveel vers zoet zomerfruit te krijgen dat suiker vaak niet meer nodig. is.

10 jaar geleden

Klinkt erg lekker!! Krijg er ook zin in :-)

10 jaar geleden

Jammie!

10 jaar geleden

Wanneer je even snel een ijsje wilt maken van ranja of diksap heb ik een handige tip: Breng de siroop even aan de kook, dan kan je kindje de smaak er niet uitzuigen tijdens het eten van het ijsje en blijft hij tot het einde lekker!