Snap
  • Kind
  • peuter
  • huisdieren
  • Momlife

Huisje, boompje, kipje?

Inplaats van die cavia, konijnen of een leguaan. Gaan wij voor kippen als nieuwe huisdieren..

" ooh , kan ik ze echt knuffelen"? Riep ik de eerste keer dat mijn heit een kip voor mijn snufferd hield. Spontaan verliefd! Want serieus, hoe pluizig en zacht zijn die beestjes. Dit was nog voor Nienke. Nu met Nienke is het nog leuker om even bij de kippen van mijn ouders te gaan kijken. Ze mag altijd het hok opengooien, voor de ingang staan om de kippen even in volledige hysterie door het hok te zien fladderen en daarna mag ze de vers uitgepoepte eieren verzamelen. Toen mijn ouders vertelden dat ze een kip op de eiren hadden zitten was ik meteen om en kwam het besluit om zelf ook kippen te nemen. Helaas waren de eieren uit Friesland alleen geschikt voor in een omelet. Maar gelukkig bestaat er zoiets als Marktplaats. We hebben 2 prachtige Conchinkriel kuikens gevonden.. Zo schattig, dat zelfs manlief mijn idee langzaamaan ook leuk begint te vinden ;)

Toen kwam het lastige gedeelte. Want een huisdier is deel van de familie en hoort dus ook een naam te hebben. Zonder twijfelen floepte Nienke er uit dat ze Anna en Elsa moeten heten. En Anna en Elsa wonen in een prachtig "pykehuisje" die ze de aankomende week samen met ons klaarmaakt voor de komst van onze nieuwe vriendjes.

Prachtig om te zien hoe ontzettend begaan ze is met dit project. Ze strooit, schept, schroeft en poetst en verteld dapper in de dierenwinkel dat ze babykippen krijgt.

Benieuwd hoe dit allemaal straks gaat in ons achtertuintje.. hihi!

Hebben jullie ook leuke, aparte of hele gekke huisdieren?