Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • ouders
  • gezin
  • huisdieren

Huisdieren

Ik ben vanaf jongs af aan al gek op dieren. Hoe meer hoe beter. Stef, de oudste, heeft dat niet van mij meegekregen. Hij vindt de katten wel leuk maar ze moeten niet op zijn schoot komen zitten dan doet hij zijn armen omhoog en moet ik de kat van zijn schoot afhalen. Ook Maud, de jongste, is er niet zo mee bezig.

Maar Lotte heeft het wel een beetje van mij meegekregen. Wij hadden 1 hond, 2 katten en 2 konijnen. Lotte wilde heel graag een vis, cavia, vogel of hamster. Een vis leek mij niet zo’n goed idee met 2 katten. Ik zie het alweer voor mij, kom ik thuis en is de vis weg. Hoe leg je uit dat de kat waar ze zo gek op is haar vis heeft opgegeten. De vogel zie ik ook niet zo zitten, ik heb het niet zo met vogels. Die vliegen altijd net boven mijn hoofd. Ik zie het al helemaal voor me, geven we de vogel eten en ontsnapt hij, en vliegt het hele huis door zo naar buiten. Nee dat is ook niet zo een goed idee. Een hamster is een nachtdier dus die houdt haar de hele nacht wakker, dat wordt niks.

Dan blijft er een cavia over. Maar wanneer geef je daaraan toe als ouders zijnde?

Pas geleden hebben we onze hond na 13 jaar in laten slapen, de kinderen hadden het er niet zo heel moeilijk mee. Hij was al oud en speelde niet meer. Stef liet hem nog weleens uit maar dat was ook alles. Lotte haar eerste vraag was: mag ik nu een cavia? Tja zij had zoiets 1 beest eruit de volgende er weer in.

Mijn gevoel vindt het goed, ik ben gek op dieren en zie het al helemaal voor me. Zo’n leuk knuffelbeestje, ik weet dat Lotte daar best consequent in zal zijn. Mijn verstand zegt: niet doen, we hebben het al druk genoeg. Dan heb ik straks als Rene op oefening is voor zijn werk geen hond om uit te laten maar een extra hok om schoon te maken.

Nee het lijkt mij nu nog niet zo’n goed idee, eerst maar wat meer rust krijgen hier.