Snap
  • Kind
  • Gezond
  • huisarts
  • ziek
  • amandelen

Huisartsen

Hard gesnurk komt uit de kamer naast me, het lijkt ook of ik af en toe een oud mannetje hoor hoesten en dan weer verder snurkt. Maar ik weet wel beter. Het is niet het oude mannetje wat ik voor me heb, maar een lief klein mannetje wat net 2,5 jaar oud is en vorig jaar december aan zijn neusamandel is geopereerd omdat hij altijd ziek was. Er ging geen maand voorbij dat hij geen koorts, verkoudheid of vlekjes had en hij lag altijd te slapen.

Als mama heb je het idee dat je vaak overbezorgd bent en dan durf je al niet snel naar de huisarts. (Mama-instinct noemen ze dat volgens mij) En als ik al ging dan werd ik weer naar huis gestuurd met het verhaal dat het tijd nodig had en wel weer over ging. Na lang zeuren kreeg ik het voor elkaar om een doorverwijzing te krijgen naar de KNO en de diagnose was binnen 5 minuten gesteld (wel eerst foto's moeten maken natuurlijk, maar toch): Een ernstig vergroot neusamandel die de volgende week werd geopereerd.

Geen wonder dat het kleine mannetje altijd ziek was! En de huisarts ons maar naar huis toe sturen. Nu is dat weer het geval, neusamandel is geholpen en keelamandelen spelen op. 5 dagen hoge koorts gehad, Ene kinderziekte na de andere, 3 weken lang ontstoken keelamandelen, ontstoken ogen die maar blijven komen en gaan en niets helpt er tegen. Conclusie huisarts? Gaat wel weer over, heeft gewoon tijd nodig.

Nu begint mijn mama-instinct toch weer op te spelen. Zal ik morgen dan maar is de stoute schoenen aantrekken en gewoon zelf de KNO maar bellen om te vragen of we langs mogen komen....

9 jaar geleden

Elza Heel veel Beterschap. Ik heb ook MTX gebruikt en had ook bijna ajlitd een grieperig gevoel. Mocht je vragen hebben of willen spuien mag je me ajlitd mailen.Groetjes Anita

11 jaar geleden

ik vind ook dat je in jullie geval zelf de KNO kunt bellen, maar ik begrijp het standpunt van de huisarts ook heel goed. In 99% van de gevallen gaat het namelijk ook echt vanzelf over en is afwachten de beste strategie als arts. Gaat het namelijk niet over, dan kun je altijd nog ingrijpen. Veel mensen onderschatten hoe belastend het is voor de gezondheid van een kind én voor de maatschappij (kaaaachingg!!) als je elk kind antibiotica zou geven of door zou sturen naar het ziekenhuis omdat het ziek is. En ja, in jullie geval speelt er meer mee, maar dan nog begrijp ik de huisarts wel dat hij ook nu weer eerst wil afwachten.

11 jaar geleden

Hoi Renate, dank je wel voor je reactie. Heb er echt wat aan gehad. Heb na de reactie gelijk de kno-arts gebeld en we konden een week later terecht. Quin is nu weer onder behandeling. Had ik echt veel eerder moeten doen. Dank je wel!

12 jaar geleden

HALLO IK WIL EVEN REAGEREN OP JE BERICHT JE MOET ECHT ZELF DE KNO ARTS BELLEN DOE IK TEGENWOORDIG ALTIJD IK HEB TWEE DOCHTERS WIE MET DE OREN ENZO ZITTEN IK WACHT ECHT NIET MEER OP MIJN HUISARTS DUURT ME VEELT E LANG GR RENATE