Snap
  • #hsp
  • #opvoeden
  • Kind
  • kinderen

HSP kinderen, tips!

Wat kun jij doen?

Tips als jij HSP kids hebt!

♥ Positieve prikkels opdoen

Moedig creatieve expressie aan, zoals tekenen, schilderen of schrijven. Dit biedt een gezonde uitlaatklep voor emoties en helpt bij zelfontdekking.

♥ Lekker spelen

Bevorder positieve sociale interacties, maar begrijp dat hooggevoelige kinderen, om overprikkeling te voorkomen, ook behoefte hebben aan momenten van jezelf terug kunnen trekken. Balanceer sociale activiteiten met rusttijd.

♥ Selfcare voor mama’s

Vergeet niet goed voor jezelf te zorgen. Het opvoeden van een hooggevoelig kind kan uitdagend zijn, vooral omdat je uitgedaagd wordt ook dichtbij jezelf te blijven, omdat HSP kinderen vaak spiegelen. Dus zorg voor voldoende rust en ontspanning om energie op te laden.

♥ Juffen en meesters

Vertel de juf of meester van je kind dat jouw kind veel oppikt. Dit hoef je echt niet zwaarder te maken dan het is: werk samen aan een ondersteunende leeromgeving. Houd de lijntjes kort en vraag desgewenst om overdracht. Zodat jij het thuis kan opvangen als de leerkracht heeft gemerkt dat jouw kind bij bijvoorbeeld bijvoorbeeld overprikkeld is of iets heeft meegemaakt wat indrukwekkend is geweest.

♥ Je kind begrijpen op het gebied van overprikkeling en sensitiviteit

Blijf jezelf informeren over hooggevoeligheid. Pak dat tijdschrift erbij die er over verteld, luister die podcast (tip: bij ZenFam op Spotify vertel ik je samen met andere experts over dit onderwerp).

Door meer te begrijpen over deze eigenschap kun je je kind beter ondersteunen op hun unieke levenspad.

Liefs, Anne


Insta: Anne.vanomme 

2 weken geleden

Bedankt voor het delen van deze tips!