Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

HOU OP MET SCHREEUWEN!

Goed voorbeeld doet goed volgen, en een slecht voorbeeld doet slecht volgen.

En alweer betrap ik mezelf: ik verhef mijn stem en schreeuw tegen mijn kind "Niet zo schreeuwen!" Nou moet ik erbij zeggen, mijn kinderen zijn soms zo druk bezig met hun eigen ding, dat mijn "normale" stemgeluid niet doordringt in hun spel. En wat kun je dan anders doen dan je stem verheffen om gehoord te worden?

Maar ik doe het wel vaker, merk ik. Dan merk ik bijvoorbeeld dat ik, met mijn mond vol met eten, tegen mijn kind zeg dat hij eerst zijn mond moet leegmaken, voor hij wat zegt. Zo jammer! Of ik ren achter mijn kinderen aan om ze te vertellen dat ze niet mogen rennen in huis. Ik word dan toch wel een beetje moedeloos van mezelf.

Ik vind het wel belangrijk dat mijn kinderen bepaalde dingen aanleren, maar misschien moet ik eerst eens mezelf onder handen nemen. Sorry jongens, ik doe mijn best!

9 jaar geleden

Hahaha, dat is een goeie!

9 jaar geleden

kijk 2 doelen bereikt, jij je work out en hij luisterend (nou ja dat hoop je maar) :P Bedenk ineens de oplossing, geef hem een walkie talkie das zo stoer dat ie in ieder geval een week lang luistert als ie er een melding doorheen krijgt :)

9 jaar geleden

Hahahaha, dat hebben er meer!

9 jaar geleden

Irritant he!?