Snap

Hoofdbonken; ontspannend en bloedirritant

Hoofdbonken; een ritmisch slaapritueel. Ontspannend voor het kind, bloedirritant voor de ouders!

Ons dochtertje van 2,5 jaar hoofdbonkt voor het slapen gaan. Dit is begonnen met zo'n 11 maanden. 

Eerst in het ledikant. Tegen de eindborden en de spijlen. Het geluid alsof de buurman aan het klussen is. Weet ik hoe vaak per minuut "boem boem boem", wat wel 45 min. kan aanhouden!

Op een gegeven moment de harde delen van het ledikant bekleedt met grote kussens en een zelf gemaakt "stootkussen" rondom in het bedje. Maar je kunt natuurlijk ook zitten in bed... Stootkussens in de rug en rechtop zittend met het achterhoofd tegen de spijlen bonken.

Daarna besloten haar in een campingbedje te laten slapen. Dat dreunt tenminste niet door. 

Tot op de dag vandaag doet ze het nog steeds. Het campingbedje piept en kraakt inmiddels aan alle kanten. Maar het is en blijft een hele irritante gewoonte...!

Wie van jullie mama's heeft hier ervaring mee (gehad)? Wanneer stopt het? We hebben werkelijk al van alles geprobeerd; lichten dempen, rustig doen, geen tv, beker warme melk, (rustgevende) muziek luisteren, boekje lezen, dag doorspreken, massage. Ik weet het niet meer... Ik ben inmiddels zover dat ik de babyfoon pas na een half uur aanzet.

Heel graag iemands advies! Bedankt.

7 jaar geleden

Ja jeetje, niet leuk! Nee, ik heb niet het idee dat ze autistisch is. Verder is er overdag niets met haar aan de hand. Dus daar maak ik me geen zorgen over.

7 jaar geleden

Dat jongetje was inderdaad al ouder, volgens mij is hij nu 11 en doet hij het nog steeds... Er waren wel periodes dat het wat minder was, maar ook periodes dat hij het elke nacht deed. Niet iedereen die hoofdbonkt heeft gelijk autisme hoor, en als je kindje zoiets heeft dan merk je dat vaak ook wel aan andere dingen, zoals dat je moeilijk contact met ze kan maken en extreem reageren op prikkels. Dus ikdenk ook dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Maar misschien dat een huisarts wel iets weet waar het cb niet zo snel aan heeft gedacht.

7 jaar geleden

Nee, wel consultatiebureau en internet. Pas als een kind van rond de 6 het nog doet, schijnt er iets niet in orde te zijn. Waarom zó lang wachten..?! Ik hoop echt niet dat dat het geval is. Maar ik zou eens kunnen horen bij de huisarts. En hoe lang heeft het bij je buurjongetje geduurd? Het zal door z'n autisme wel veel langer hebben geduurd dan normaal... Ik heb ook vaak aan m'n buren gedacht toen ze nog in het ledikant lag, maar gelukkig hebben zij er geen last van. Dank je wel voor je reactie.

7 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Ook al met haar geprobeerd te praten. Uitleggen dat het vervelend klinkt, dat ze hoofdpijn krijgt en klitten in haar haar (ze heeft lang haar ;-) ) Ze weet absoluut wat we bedoelen, want ze weet goed erop te antwoorden "ikke boemboem" en "nee, nie boeme". Ik denk ook dat ze het zichzelf zo heeft aangeleerd, dat ze niet zonder kan. Ik durf het hierdoor ook nog niet aan om haar in een groter bed te doen. Ik verwacht dat ze gaat rond spoken omdat zij dus niet meteen kan gaan liggen en gaan slapen. Wat fijn, hoe vervelend het ook was, dat het "maar" een paar maanden heeft geduurd bij de oudste. Ik hoop voor je dat het bij de jongste ook niet lang meer duurt!