Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Homeopathisch middel voor oorontsteking

Quin is nu al 2 weken ziek van een oorontsteking. Vandaag moet ik weer naar de huisarts maar wil liever geen antibioticakuur. Heeft er iemand ervaring met een homeopathisch middel van bijvoorbeeld VSM?

Twee weken geleden begon het na een schoolreisje. Twee dagen goed ziek geweest en vervolgens kwam de oorontsteking door. Hij is er al die tijd goed ziek van geweest. Het heeft een week geduurd voor zijn trommelvlies is gescheurd. We dachten dat daardoor de druk zou afnemen en het beter zou gaan. De huisarts wilde het dan ook nog even aankijken. Vanochtend zag ik dat het helemaal opgezwollen was onder en achter zijn oor. Vanmiddag hiervoor weer naar de huisarts maar ik wil liever geen antibioticakuur i.v.m. zijn weerstand. Iemand ervaringen met homeopathische alternatieven?

7 jaar geleden

Wat echt helpt, als je er meteen bij bent is een ui opensnijden ongeveer 1 cm dik. Dit stuk op het oor plakken en de twee over gebleven delen naast het hoofdje leggen. Het oortje begon te stinken en toen direct een uit opengesneden en er op gedaan. Tevens ook fysiologische zoutoplossing in het neusje en de oogjes gedruppeld. Na drie dagen was het oortje over. Dit werkt alleen als je er direct bij bent. Als het te lang duurt, langer dan 3 dagen direct na een KNO arts gaan. Dan ben je te laat en werkt deze simpele oplossing niet meer. Sterkte!

10 jaar geleden

Mijn dochter heeft ook vrij regelmatig oorontsteking. Wij geven haar meteen neusspray, paracetamol, doen het bed wat omhoog en leggen een uitje naast het bed... Succes er mee en anders idd naar de KNO toe gaan!

10 jaar geleden

heftig idd... ik ga eigenlijk nooit langs de huisarts als ik de oren verdenk, ik ga direct naar de kno...de huisarts mist te vaak bepaalde dingen die de KNO meteen ziet.... Gelukkig gaat het weer beter met hem, sterkte!

10 jaar geleden

Poeh, wat heftig. Fijn dat het nu weer wat beter gaat!