Snap
  • Kind
  • Gezond

Homeopaten zijn kwakzalvers

Mijn meisje heeft waarschijnlijk een aantal allergieën en de huisarts kan er (nog) niets mee... En nu?!

Het is een tijd geleden dat ik voor het laatst geblogd heb. Eigenlijk een goed teken. Want dat betekend dat het goed gaat met mijn dochter. En dat is ook zo!

Ze heeft geen last meer van haar oren en ze is een lekker vrolijk ding. Kletst de oren van mijn kop en leert elke dag veel. 

Helaas heeft ze ook een noten allergie. Ze heeft al 3 keer een vrij heftige reactie gehad. En de huisarts adviseert me om haar 'voorlopig' geen noten te geven. Omdat ik vermoedt dat ze ook allergisch is voor koemelk (was ik vroeger ook) wil ik binnenkort een homeopaat bezoeken. Om eens te zien of mijn vermoedens bevestigd kunnen worden en hoe we het er beste mee om kunnen gaan. 

Mijn partner vind het onzin. Want homeopaten zijn kwakzalvers en onnodig daar langs te gaan. 'Ze heeft een paar droge plekjes. Daar gaat ze heus niet dood aan' Terwijl haar benen en polsen helemaal onder eczeem zitten. 

Maar goed. Ik ben vroeger echt super geholpen door een homeopaat. En heeft mijn leven destijds een stuk makkelijker gemaakt na jaren kwakkelen en dat wil ik mijn dochter niet aandoen. 

Volgende week maar eens een afspraak maken denk ik... Wat zou jij doen?

7 jaar geleden

Ik ben zelf ook niet van de homeopathie, er is niet voor niets dat er westernse medicijnen zijn. Maar als jij je er prettig bij voelt moet je het gewoon doen

7 jaar geleden

Ik zou het ook gewoon doen, vooral omdat je zegt er zelf ook goede ervaringen mee hebt. Baat het niet dan schaadt het niet.. Het zou zonde zijn als de homeopaat zou kunnen helpen, maar je niet gaat uit koppigheid van je vriend. Succes!

7 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Ik ga dit ook zeker doen. Ik ben in mijn omgeving aan het navragen wie er een positieve ervaring heeft met een homeopaat. Zodat ik daaruit een keuze kan maken.

7 jaar geleden

Ik zou gewoon een afspraak maken bij een homeopaat. Vooral als je zelf al eerder hebt ervaren dat het je goed geholpen heeft. Een groot deel ervan zijn gewoon deskundige opgeleide mensen, geen kwakzalvers.