Snap

Home made muffins

Koken, bakken en experimenteren met gezonde recepten zijn mijn werk, hobby en passie. Ik adem het in en uit en ons gezin bestaat dan ook nog uit 4 verschillende personen die ook allemaal een ander en uniek voedingspatroon hebben mede door voedselgevoeligheden.
Soms best een flinke uitdaging wanneer we niet op tijd boodschappen hebben gedaan of iets vergeten zijn. Neemt niet weg dat ik er iedere dag een klein feestje van probeer te maken.
Dochterlief van bijna 3,5 jaar jong begint dan ook langzaam haar grenzen te verleggen en wil graag helpen. Zo hadden we een ochtend waarin we allebei toe waren aan een heerlijke gezonde snack voor een leuke kopjes-thee-middag-met-iets-lekkers. Zo gezegd zo gedaan, het havermeel, carobepoeder en de geprakte banaan klaar voor gebruik en bakken maar!
Na wat beslagspetters en geklieder her en der, mag het eindresultaat er zijn: heerlijke verse muffins voor een gezellige middag met dochterlief!
Trots en voldaan van de muffins vraagt ze snel of we het morgen weer kunnen doen. Ik leg haar uit dat we snel weer een nieuw receptje maken met noten en pitjes. Dat vindt ze nu wel heel interessant. Dus beste lezer, as we speak staat ons nieuwe kookavontuur ingepland en zullen we heerlijke gezonde chiazaad-bonbons gaan maken!

10 jaar geleden

Aha genoeg interesse hahaha... komt ie dan hé: Bananenmuffins: 2 geprakte bananen, 12 gram wijnsteenzuurbakpoeder, 50 gram dixap, 70 gram rijstolie, 175 gram haver-, glutenvrij- of gewoon meel, beetje spa rood en 2 eieren. Kaneelpoeder naar eigen smaak. Meng de geprakte banaan met de olie, eieren en dixap, klop luchtig. Voeg dan al roerend de droge delen toe. Bak de muffins in een voorverwarmde oven 20-30 minuten op 180 gradeb. Smakelijk! Meer receptjes plaats ik ook op mijn facebook.com/adfymenta

10 jaar geleden

ik snap je reactie niet helemaal, maar wat ik bedoelde is dat ik denk dat er meerdere mama's hier op mamaplaats zijn die jouw recept (zonder de gewone suiker e.d.) wel kunnen gebruiken. Keer een lekker gezonde muffin recept, neem aan dat er meerdere kindjes gevoelig voor bepaalde ingrediënten zijn :)

10 jaar geleden

Hi Nahsuusje, helemaal mee eens maar eerlijk gezegd heb ik gewoon geen suiker en gewone margarine in huis. Zit niet in mijn systeem. Neemt niet weg dat home made originele cakejes soms ook errug lekker smaken hahaha! Samen knoeien in de keuken vinden kinderen altijd leuk en gezellig :-)

10 jaar geleden

Leuk zeg, misschien voor mede mama's die creatief met eten moetn zijn vanwege gevoeligheden goed idee om keer zo'n gezonde muffin recept erop te zetten :)