Snap

Hoeveel vragen stelt een peuter?

Onlangs heb ik ergens iets gehoord over een onderzoek wat is geweest naar het aantal vragen wat een peuter of kleuter per dag zou stellen. Ik kan het onderzoek niet terug vinden en weet even niet meer in welke leeftijdscategorie het onderzoek heeft plaatsgevonden, maar ik weet nog wel dat er gezegd werd dat er gemiddeld 450 vragen per dag gesteld werden.Ik dacht nog, jemig dat zijn wel heel vragen per dag... Owen stelt ook veel vragen, maar 450? Dan zou ik toch echt wel gek worden! Maar ik ben eens even gaan opletten. Ik werd soms al wel een klein beetje dol, maar nu ik er echt op lette en probeerde bij te houden hoeveel vragen Owen stelt word ik bij tijden echt mesjogge.

Er zijn vele momenten op een dag dat het kleine mannetje wel 2 vragen per minuut stelt. Dat begint s'morgens vroeg al.. "mama, ik ben klaar met slapen, mag ik een boekje?" De laatste dagen is Owen weer wat vroeger wakker en om mij dan nog even wat rust te gunnen wil hij nog wel eens om een boekje vragen, de schat.. Tien minuten later: "mama, ik ben klaar met lezen, mag ik er uit?" Tuurlijk Owen, we gaan er uit! Dan vervolgens het ontbijt "mag ik melk" "mag ik broodje" "mag ik, mag ik, mag ik..." En vervolgens krijgen we de hele dag diverse vragen; "wat doet die spin?" Die maakt een web Owen, en voordat ik iets kan uitleggen.. "wat doet die spin met die web?" Daar kan de spin vliegjes mee vangen.. "O, en wat is dat?" Wat Owen? "Daar bij het raam!" O, dat is een vlieg.. "Wat doet die vlieg?" Die vliegt Owen en doet verder niks.. “mama, waar gaat die auto heen?” Geen idee Owen.. “wat gaat die auto doen dan?” Dat weet ik ook niet… Wat Owen ook leuk vind, is om van alles de kleur te vragen, terwijl hij zelf het antwoord wel weet. "mama, wat voor kleur heeft jouw shirt?" Uhmm, wit! en vervolgens wordt elk kledingstuk benoemd.. En zo gaat het echt de hele dag door, vragen over de meest gekke dingen, wat voor Owen uiteraard heel

interessant is..

Nu ben ik even aan het rekenen geweest, het kleine mannetje is ongeveer 12 a 13 uur wakker, wakker!! Laat hij daarvan 6 uur gebruiken om te kletsen, kletsen en kletsen.. In 6 uur zitten 360 minuten en  ik denk echt dat het mannetje gemiddeld 2 vragen per minuut kan stellen.. dan kom je dus op 720 vragen per dag!! Als iemand het onderzoek nog kan achterhalen dan lees ik het alsnog graag en als er nog iemand is die durft te zeggen dat hij of zij het raar vindt dat ik s'avonds wel een keertje moe ben? Pffffffff.......

8 jaar geleden

Ik heb het ook gelezen en kan het ook niet terug vinden. Het was ooit een vraag bij een quiz show (met gemiddelden enzo) weet niet meer hoe die show heet. Volgens mij van rtl4. Maar het aantal klopt wel ongeveer.

11 jaar geleden

Leuk blogje! En wat een vragen inderdaad. Mijn dochter is twee dus moet nog in die fase komen.het lijkt me wel erg schattig maar zoveel vragen op dag beantwoorden haha jeetje .