Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoeveel uur slaapt jou kind op een dag?

Mijn dochter is nu 21 maanden, en ze slaapt erg veel op een dag.

Mijn dochtertje is nu 20 maanden en ze slaapt erg veel op een dag. Ik was ook zo toen ik klein was en nu kan ik ook nog uren achter elkaar slapen. Ze slaapt meestal van 21.00 tot 09.00 uur, dan rond 11.30 gaat ze een dutje doen tot een uur of 3 en dan om 5 uur tot 7 uur ligt ze er weer in. Wat we ook doen ze valt gewoon in slaap, wanneer we aan het spelen zijn om haar even wakker te houden dan valt ze om en slaapt ze. Hoe is dat bij jullie kinderen? Sliepen die ook zo veel of juist helemaal niet? Wanneer de mijne wakker is is ze ook goed actief, naar de speeltuin en hier op de bank en grond spelen. Met de hond spelen enzovoorts. Ik merk dan dat ze ook moe wordt en dan is het nog even eten en drinken tussendoor en dan valt ze alweer om. We hebben ook geprobeerd haar eerder wakker te maken maar ze slaapt dan gewoon verder waar we haar neer zetten. De wijk zegt dat het geen probleem is dat ze zo veel slaapt als ze tussendoor maar goed actief is. Ik heb er geen probleem mee dat ze zoveel slaapt, we merken ook dat wanneer we overdag weg zijn en ze vaak in en uit de auto moet of kinderwagen of fiets dat ze wilt slapen maar de kans niet krijgt maar als we dan rond 5 uur thuis komen dan slaapt ze tegen 5.30 tot de volgende ochtend 10 uur. Dus denk zelf dat ze haar slaap nodig heeft maar ja kan aan mij liggen ha ha. 

10 jaar geleden

Ik sluit me aan bij Anouck. Rust er regelmaat. Ben blij als ze slaapt. Dus lekker laten slapen.

10 jaar geleden

Ja, met wakker maken alleen als we weg moeten voor een afspraak, dan bedoel ik ook MOETEN, voor bv een doktersafspraak ofzo. De rest van de afspraken plan ik ook om de slaapjes heen hoor :-). Niets zo chagrijnig als een kind wat wakker gemaakt wordt midden in zijn slaapje en daar wordt ook niemand blij van.

10 jaar geleden

Op dit gebied is ieder kind zoooo verschillend. Bij mijn oudste moesten we het middagslaapje wel gaan afbouwen toen ze naar school ging en mijn jongste sliep s`middags vaak ook nog tot ruim 3 jaar, terwijl ik om me heen van moeders hoor dat hun kinderen voor het 2e jaar overdag al niet meer sliepen. Net wat Anouck zegt: niet druk om maken en goed naar je kindje kijken.

10 jaar geleden

onze meid van 20mnd gaat om uiterlijk 20u naar bed en als ik niet hoef te werken dan zijn we rond 9u wakker. zij slaapt tussen de middag van half1/1u tot half3/3u. als ze zoveel wil slapen zal ze het wel nodig hebben, denk dat je er pas echt op moet gaan letten als ze naar school gaat dat ze tussendoor wat minder slaapt voor nu lekker laten slapen als ze het wil