Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoeveel praat jouw kind van 2 jaar?

Ik ben benieuwd hoeveel jullie kindjes van deze leeftijd zeggen?

Mijn zoontje is nu 26 maanden en kletst wat af. Maar nog niet alle woorden spreekt hij uit zoals het hoort haha. Hij maakt wel zinnetjes en kan goed duidelijk vertellen wat hij bedoelt. Hoeveel dingen zeggen jullie kindjes van deze leeftijd?

10 jaar geleden

Ja, zo doen wij dat ook. Mijn zoontje heeft zelf ook bepaalde woorden, geeen idee hoe hij daar aan komt? Zo kan hij gewoon 'dinken' (drinken) zeggen maar zegt standaard; Nehneh... Ook zegt hij voor limonade; Pri Pri, hoe hij daar bij komt??? Lijkt er niet eens op haha. Verder zegt hij de woorden gewoon normaal maar deze 2 dingen...??? Haha

10 jaar geleden

wij vroegen altijd als we haar niet snappen "kun je het laten zien" maar ja dat kan met bepaalde dingen niet zoals gevoelens. Het heeft bij ons lang geduurd voordat wij eindelijk door hadden dat klittig "verdrietig" betekende.

10 jaar geleden

hahaaha die aai en ieuw-wagen is super :)

10 jaar geleden

Ik heb ook een kwebbelkontje, hij benoemt alles wat we tegenkomen en de meeste mensen verstaan hem redelijk. Soms snap ik niet wat hij bedoelt en dat frustreert hem. Hij doet dan extra zijn best om het goed uit te spreken. De mooiste kleur vindt hij ororanjanje (oranje ;)) en ik vindt het heerlijk als hij zegt: mamma mooi, niet trekke (als ik oorbellen in heb). Niet alles komt er even duidelijk uit, maar hij snapt meer dan anderen denken. Die kleine man is wel aan de lange kant (maar wat wil je met n moeder van 183 cm en een vader van 192 cm). Hierdoor wordt er door de buitenwereld meer van hem verwacht dan dat hij kan, terwijl hij voor zijn leeftijd qua dingen doen en kunnen juist erg voorloopt. Mijn zus dacht pas geleden dat haar neefje bijna 3 werd, terwijl het op 6 december toch echt 2 jaar geleden is dat ik m heb gebaard.