Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoeveeldrinkt jouw kindje op een dag?

Mijn zoontje is 22 maanden en ik ben benieuwd hoeveel jullie kindjes van die leeftijd ongeveer drinken per dag. En wat dan?

Mijn zoontje is 22 maanden en ik ben benieuwd hoeveel jullie kindjes van die leeftijd ongeveer drinken per dag. En wat dan precies?

Hier begint hij de dag met een beker melk en boterham, iets later daarna krijgt hij gewoon een rietjesbeker met water. Maar ik merk dat hij niet elke keer meer genoegen neemt met water en blijft zeuren om limonade haha. In principe krijgt hij 1x per dag wat roosvicee of Slimpie (zonder suiker) aangelegd met water in zijn rietjesbeker en soms nog een pakje drinken. Daarnaast in principe staat er altijd een bekertje water wat hij kan pakken.

Ik merk dus echt dat hij niet langer tevreden is met  'alleen' water haha. Al vind ik het niet nodig om de hele dag limonade te drinken.

Verder ben ik echt niet moeilijk en mag hij in principe (bijna) alles proeven en eten en wij eten ook regelmatig een patatje en hij eet ook gewoon dagelijks een koekje haha. Toch let ik wel op dat hij niet teveel vet of suiker binnen krijgt. Zolang hij water nog 'lekker' vindt, hoop ik dat hij dat gewoon blijft drinken! Ik ben zelf ook gek op water en mij doe je echt wel een plezier met een lekker koud glas water!

10 jaar geleden

onze meid van 20mnd drink 's ochtends melk bij ontbijt, dan krijgt ze bekertje met water wat ze redelijk leeg drinkt, bij lunch bekertje melk die ze op kwart na leegdrinkt. smiddags nadat ze uit bed is tot aan dr slapen dan drinkt ze vaak 2 à 3 bekertjes met water/ranja/sapje/chocomel en voor het slapen na tandenpoetsen drinkt ze nog water. ze geeft zelf goed aan als ze wil drinken en ze krijgt hoeveel ze vraagt uiteraard niet te veel met suiker maar dan wat aangedunt met water of alleen water ofzo. er staat ook altijd een bekertje gevuld op tafel voor dr zodat ze kan pakken als ze wil

10 jaar geleden

Bij mijn dochter is het verschillend hoeveel ze drinkt. Ze drinkt vooral melk, water, hele dunne ranja, vruchtensapjes. Als ze niet genoeg drinkt zorg ik dat ik komkommer klaar zet of druiven. Daar is ze gek op en er zit ook voldoende sap in.

10 jaar geleden

Mijn dochtertje is bijna 21 maanden en ze drinkt gemiddeld 2 liter water op een dag (geef al vanaf jongs af aan water) en dan krijgt ze ook nog borstvoeding wanneer ze wilt. Ik weet niet of dit veel of weinig is maar de kleine is gezond en ze drinkt maar wanneer ze dorst heeft. Haar dagschema is dit : Borstvoeding, dan ontbijt ene keer boterham met glas water of ontbijtgranen met melk. Dan 2 uur later drinkt ze een fles leeg met een snack. Rond lunchtijd weer drinken en boterhammetje, en vanaf daar drinkt ze wanneer ze er zin in heeft. Eigenlijk heel de dag door.