Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoelaat gaat jullie peuter naar bed?

De vraag zegt het al en doen ze nog een middagslaap?

Mijn zoontje is nu 26 maanden en lijkt niet veel slaap nodig te hebben! Hij is altijd erg vroeg wakker, met de laatste 2 maanden echt bijna iedere dag tussen half 6 en 6 uur.... We hebben een strak ritme, vaste rituelen en vaste bedtijd; maar hij is dan altijd vroeg! Later naar bed gaan heeft geen invloed, behalve een heeeel saggo mannetje. Sinds kort wil hij ook vaak geen middagslaap meer doen, de ene dag wel, de andere dag niet. Sowieso slaapt hij altijd maar 1 a 1,5 uur tussen de middag.

Hoe is dat bij jullie peuters?

10 jaar geleden

Ik denk dat er moeilijk één antwoord te geven is, behalve dan dat dat per kind verschilt. Mijn oudste heeft weinig slaap nodig en had met 2 jaar allang geen middagslaapje meer, terwijl mijn jongste nu nog wel een 13 á 14 uur slaapt op een nacht, terwijl hij volgende week al 5 wordt. Misschien kun je de ochtenden rekken door hem een week of desnoods 2 weken lang een uur later naar bed te brengen?

10 jaar geleden

onze meid van bijna 2 wordt rond 8u/half 9 wakker is dan ook echt actief. dan gaat ze tussen de middag rond half 1/1 uur naar bed en is dan rond half 3 weer wakker. vervolgens gaat ze 's avonds rond half 8/8 uur naar bed. we beginnen nu te merken dat ze die laatste wel later zou kunnen

10 jaar geleden

onze kinderen sliepen op die leeftijd nog ongeveer 2 uur s 'middags en gingen rond 19.00 u naar bed. De jongste sliep meestal tot ongeveer half 8, de oudste werd ( en word ) een stuk vroeger wakker helaas..

10 jaar geleden

Hallo, ons zoontje van 23 maanden ligt 's avonds pas om iets van 10 over 8 in bed. Eerder lukt niet met hem. Tegen negenen valt hij dan in slaap, soms zelfs wel later. Om (wisselend) half zes, kwart voor of kwart over zes is hij dan ook al weer wakker en slaapt vaak niet meer. Zijn nacht is dus maar iets van 9, 9 en 1/2 uur! 's Middags slaapt hij meestal zo'n anderhalf uur. Hij slaat zo nu en dan al 'es over, dan lukt het hem niet. Per etmaal komt hij dan op zo'n 11 uur slaap uit. Dit hoort echt bij hem, sliep vanaf het begin al veel minder dan gemiddeld. Ik heb ook nog twee dochters en zij zijn ook altijd van die kortslapers geweest. Rond de 2 e verjaardag hield het overdag slapen op. Zo kan het dus ook. Vind het soms wel lastig, want ik zou zelf eigenlijk vroeg naar bed moeten om genoeg slaap te krijgen op deze manier. En dat lukt eigenlijk niet wanneer ik na negenen 's avonds dan eindelijk naar beneden loop en iedereen slaapt. Zou mijn zoontje bijv. 2 uur meer slapen per etmaal, dan zou dat per week toch even 14 uur schelen......