Snap
  • Kind
  • Funday
  • Gezinvanvier
  • yesday
  • geenneezeggen.
  • fantasienatuurlijk

Hoe zou onze dag er uit zien als wij een YES dag houden.

Ken je die film, YES DAY? het is echt een aanrader!

Na dat wij deze film hadden gekeken vroeg ik mezelf af, hoe zou bij ons een YES dag er uitzien. Wat als wij alleen maar JA roepen en helemaal geen NEE meer gaan zeggen. Nu ben ik al een moeder zonder ruggengraat of ja zo noem ik mezelf vaak en ja dit krijg ik ook vaker te horen. Maar het is echt niet zo dat hier altijd alles mag en dat ik niet streng kan zijn of geen nee kan zeggen maar goed mijn kinderen zijn mijn zwakste plek, als zij gelukkig zijn ben ik dat ook maar hier kom ik wel op terug in een andere blog de moeder zonder ruggengraat haha. 

Als wij hier alles doen wat onze kinderen willen en zij alles mogen uitkiezen wat wij op een dag gaan doen en wij dus alleen nog maar JA zeggen en geen NEE meer zeggen ziet onze dag er waarschijnlijk zo uit,

Wij starten met als ontbijt met Chips, Chocola, pepernoten of ijs taart kan trouwens ook nog. Hierna trekken wij onze mooiste prinsessenjurken aan en krijgt iedereen een kroon en een toverstaf. Onze haren? Die doen wij niet dat is niet nodig. Noah en papa zouden in dit geval trouwens een Olaf pak aan krijgen. En zo zouden wij dan doorgaan naar De Efteling. Waar wij in elke souvenirwinkel alles kopen wat er te kopen valt want als ik onze kinderen moet geloven hebben wij geld genoeg. We zitten waarschijnlijk de hele dag in de Carnaval festival en de draaimolen of in de kleine buitenspeeltuin dat is toch wel echt het leukste van de Efteling. Daarna gaan wij sowieso frietjes eten, maar niemand eet dan die friet op en daarom gaan wij dan nog ijsjes eten en chips en snoep en chocola want dat lust iedereen wel en is heel lekker. Daarna gaan wij naar huis en roepen wij waarschijnlijk dat wij niet moe zijn maar zijn wij dat wel en misselijk waarschijnlijk vooral erg misselijk maar dat gaan we voorlopig nog niet toegeven, vervolgens komen wij thuis en slapen wij ALLEMAAL in het grote bed bij elkaar, tanden poetsen enz. hoeft trouwens ook niet want dat is ook altijd STOM, dat doen we morgenvroeg wel weer. 

Ik wil dit als Rosie en Noah wat groter zijn eigenlijk wel een keer uitgaan proberen, maar voor nu zijn ze hier echt nog iets te jong voor want dan denk ik dat ik echt een dag ga krijgen zoals hij hier boven beschreven staat en dan alleen maar JA zeggen gaat mij dan echt niet lukken. 

Kun je ook lezen: Waar bemoei jij je mee?

1 jaar geleden

Wij hebben dat wel eens gedaan en ik heb toen kaders aangegeven en een max budget gegeven en weet je wat het leuke was? We kwamen nergens! Ontbeten aan tafel met croissantjes uit de oven en een gekookt ei met een glas jus, trokken de hele dag op in onze pyjama, keken 3 films met uiteraard een enorme bak popcorn en een plateau met chips, toastjes, snackgroenten. Hebben die avond pizza gemaakt van bloemkool bodems en hebben spelletjes gedaan. Ze vonden het echt geweldig en wij hadden het veel erger bedacht. Kinderen kiezen gewoon voor aandacht en tijd samen en het idee van zelf regie hebben maakt dat ze juist rekening houden met een ander.