Snap
  • Kind
  • Verjaardag
  • #tweeling
  • twee
  • Corona
  • bing

Hoe wij de 2e verjaardag van de meiden vierde in deze coronatijd

13 juni is de dag waarop onze meisjes, Elise en Esmee, twee jaar werden. Twee jaar alweer! Het eerste jaar, van 0-1 jaar, vond ik zelf helemaal niet snel gaan maar van 1-2 jaar jeetje dat is echt voorbijgevlogen.

Corona

In verband met de corona toestand hebben wij van tevoren een tijd getwijfeld of wij de verjaardag van de meiden wel of niet moesten vieren. Op 1 juni werd er in een persconferentie verteld dat de coronamaatregelen iets gingen versoepelen en daarom besloten wij toch een (zoveel mogelijk coronaproef) feestje voor de meiden te vieren. De verjaardag zouden wij in twee delen gaan vieren op zaterdag 13 juni voor familie en op zondag 14 juni voor vrienden.

De voorbereidingen

Bij mij moet altijd alles gepland worden, ik kan echt niet goed leven zonder structuur. Al in februari had ik ballonnen van Bing besteld op Ali express, de meisjes zijn helemaal dol op Bing! Verder moest eigenlijk alles in de twee weken voorafgaand aan de verjaardag nog gebeuren. Zo moesten wij nog hard aan de bak met het klaar maken van de tuin: onkruid plukken, grasmaaien, speelgoed opruimen etc.. Precies op tijd was de tuin gereed voor het feestje. Wij hadden in gedachten om langs de gehele schutting en muur van het huis stoelen te plaatsen, om zo 1.5m afstand te kunnen waarborgen tussen verschillende gezinnen. De boodschappen, die wij toch al steeds online bestelde deden wij dus ook voor hun verjaardag lekker online, tip van flip! Scheelt je een hoop sjouwen. Mijn opa maakte voor de meisjes een taartje en de rest van de taart bestelde wij. Het bleef lastig om in te schatten hoeveel mensen er zouden komen, omdat dit waarschijnlijk voor iedereen weer een van de eerste feestjes zou worden.

Het weer

De week van de verjaardag van de meiden brak aan. Het weer liet ons de hele week nog in de zenuwen zo stond er de ene dag dat het warm en zonnig werd en de volgende dag regen en onweer, het weer in Nederland voorspellen blijft natuurlijk ook een kunst. Uiteindelijk was het zaterdag de gehele dag zonnig en maar liefst 26 graden! Ook de zondag bleef het hier droog en een prima temperatuur van 22 graden.

Verjaardag

Zaterdagochtend 13 juni werden de meisjes om 08:00uur wakker, ik kleedde ze aan en Igor ging nog even naar de winkel om wat spulletjes te halen. Toen Igor terug was mochten de meiden naar beneden. Ik had boven al gezegd dat Bing beneden was (wij hadden 2 grote opblaas Bing’s op hun stoeltje aan tafel gezet) en de rest van de kamer & tuin waren versierd met slingers en ballonnen. De meiden stonden benden voor de deur en ik zei nog één keer dat Bing in de kamer zou zitten.. Ik maakte de deur open en Elise nam een sprint naar de bank, pakte de afstandsbediening want ze dacht dat we Bing op tv gingen kijken.. haha hilarisch. Esmee daarentegen zag de Bing’s meteen aan tafel zitten en vond het meteen prachtig. Toen zag ook Elise ze. Ze hebben genoten van hun Bingfeestjes en zijn enorm verwend door iedereen. De verjaardagen hebben wij beide dagen vanaf 10:30uur gevierd, hierdoor kwam het bezoek erg verspreid waardoor het een coronaproef feest is gebleven.  

3 jaar geleden

Jaa zeker, de meisjes hebben toch 2 leuke dagen gehad 😊

Wat heerlijk dat je het hebt kunnen vieren met visite. Fijn dat dat toch weer een mogelijkheid is , zij het met wat aanpassingen.