Snap
  • Kind
  • kleuter
  • moe
  • lopen
  • Lui

Hoe ver kan een kleuter lopen?

Is ze gewoon lui of zijn wij niet consequent genoeg?

Mijn dochter van bijna 4 wil/kan niet lang lopen. Op en neer naar de supermarkt (700m heen en 700m terug) is al te ver. Als we naar de stad gaan wil ze bijna gelijk gedragen worden. Een dagje naar een dierentuin of pretpark zit er zonder buggy niet in.

Ik vraag me af of dit herkenbaar is. Is ze gewoon lui? Of heeft ze misschien een verkeerde manier van lopen aangeleerd, die misschien erg vermoeiend is? Heeft ze iets onder de lede?

Als we bijvoorbeeld boodschappen gaan doen in het dorp hier, dan weigert ze vrij snel te lopen. Ze moet van ons het eerste stuk zelf lopen, maar blijft de hele tijd piepen dat ze moe is. Uiteindelijk zwichten we en dan mag ze op het plankje van de kinderwagen staan of we tillen haar. Haar broertje van 1,5 kan bijna nog meer lopen! Zou dit komen doordat wij niet streng/consequent genoeg zijn wat dit betreft? Je zou toch zeggen dat een bijna kleuter wel wat langer kan lopen? 

Een loopfiets heeft ze nooit leuk gevonden, die hebben we weg gedaan. Toen ze 3 werd heeft ze van ons een fiets met zijwieltjes gekregen. Hier heeft ze een dag op gefietst en daarna heeft hij vervolgens 3 maanden in de schuur gestaan. Sindsdien gaat ze daar als een speer op! Ze fietst dus liever dan lopen. Ze gaat na de vakantie naar school en gaat dan ook naar de bso. Ze moet hier wel naar toe lopen.. En dat is verder als de supermarkt. We proberen nu het lopen te "oefenen", maar het gaat zeker nog niet van harte.

Hoe ver/lang kunnen jullie bijna kleuters lopen? Heb ik misschien te hoge verwachtingen?

8 maanden geleden

Normaal is het niet. Je kan eens naar de fysio gaan. Onze dochter hebben we het echt moeten leren om langer te lopen. Was liever lui dan moe. Ze wilde het niet. Vanwege zwangerschap en bekkeninstabiliteit moest ze wel. Ja was lang proces, maar werkte wel uiteindelijk. Moet er wel bij zeggen en dat ze niet echt genoeg spierkracht had. Ze gaat nu ook naar fysio en daardoor is alles wel veel beter geworden. Maar was hier echt een combinatie van niet willen en ook niet goed kunnen doordat ze het niet wilde.

8 maanden geleden

Hier een meisje met hypermobiliteitssyndroom. Zij loopt hooguit de straat uit

9 maanden geleden

Hier ook pas net van de wagen af. Mijn zoontje is bijna 5,5 ;) ieder kind zijn tempo

4 jaar geleden

Ik heb je stukje gelezen dat je dochter op peutergym zit en daar de zaal ook rond rent. Mijn zoon is nu 4.5 jaar en toen hij een half jaar geleden naar school ging wilde hij bij mij ook niet lopen omdat hij moe was en pijn in zijn benen. Maar op de opvang kon hij met gemak kms lopen en zeurde hij nergens over. De eerste maanden probeerde ik het na school naar de auto lopen af te wisselen met gewoon lopen en om het wat sneller te doen de buggy. Maar nu neem ik alleen nog maar de buggy mee als ik weet dat hij niet te lang hoeft te lopen. Want hij weigert gewoon bij mij. Maar als ik er niet bij loopt hij wel zonder piepen