Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe noem jij het???

Samen met je zoon in bad. En dan komt een vraag waar je even over moet nadenken =)

Zoals sommige van jullie weten is onze zoon 2,5 jaar oud. Hij praat heel goed, maar soms zou je willen dat hij nog even niks zegt. Of dat je zelf een beter antwoord had, achteraf gezien. Zo ook toen ik samen met Neo in bad zat. Het is altijd heel gezellig in bad. vaak ook erg lachwekkend, want soms als hij mij borst ziet, hang hij eraan om even tussen het spelen door te drinken.

Eergisteren gebeurde het. Hij ging met zijn hand onder water en kwam bij mijn vagina terecht. Meneer even voelen en toen vroeg hij of hij mocht kijken. Tuurlijk, ging ik staan, want ik ben wel voor openheid. Als mijn zoon iets wilt weten dat vind ik het normaal om het uit te leggen (op een manier die past bij de leeftijd).

Toen vroeg hij: "Mama, wat is dat?" Na een momentje nadenken (en allerlei woorden voor vagina gingen door mijn hoofd) zei ik: "Dat is mama's spleetje." Waarop Neo reageerde met: "O." En ging weer spelen alsof er niks gebeurd was.

Voor Neo is het natuurlijk geen groot ding. Maar ik vroeg me wel af. Hoe noem je het eigenlijk? Zijn penis noemen we "pielie". En op de een of andere manier vind ik het mannelijk geslachtsdeel makkelijker te benoemen dan het vrouwelijke. Ik vind alle namen die door mijn hoofd gingen voor het vrouwelijk geslachtsdeel gewoon niet klinken. Pruim, musch (Limburgs), fluit, doos, maar ook vagina. Ik vind het verschrikkelijk aanhoren. Vandaar dat spleetje uit mijn mond kwam, want de rest viel af. Terwijl ik met pielie, plasser, pieleman, leuter, piel, piemel en penis geen moeite heb.

Waarschijnlijk ben ik niet de enige die er "last" van heeft. Terwijl ik helemaal niet iemand ben die zich schaamt ofzoiets, ik vind het gewoon stomme woorden. En aangezien je bij een jongetje ook niet het woord penis gebruikt (als je kind nog klein is, en soms gebruiken volwassen mannen het nog niet eens om hun pielie te benoemen), vind ik het wel fijn als er niet een "lastig" woord als vagina kan worden gebruikt. Vagina klinkt ook niet vrolijk ofzo. Terwijl pielie toch wel een leuke klank heeft (vind ik dan)

Nou ben benieuwd naar de reacties =)

8 jaar geleden

Beetje late reactie, maar vond dit zo grappig om te lezen haha Mijn oma noemde het vroeger al mijn 'tum' en dat heb ik er altijd ingehouden. Heel lief en net woord ervoor. 'Spleetje' doet me teveel denken aan die sex-reclames op SBS 6 's nachts, brr. Maar plasser voor zowel jongen als meisje is ook prima.

9 jaar geleden

Bij ons thuis noemen we het: poenie. Klinkt heel grappig maar toch serieus.

9 jaar geleden

Dit komt heel vaak op deze leeftijd voor hoor en als je zoontje het leuk vindt om erna te kijken kan je bijvoorbeeld tijden afspreken ik heb elke ochtend en elke middag en elke avond 3x en in de vakantie per dag 4 keer mijn zoon vroeg ook een keer mama wat is dat waarop ik antwoordde dat is een tampon waarop hei zei mag ik die ook toen zei ik nee die hoeft jij niet want je bent een jongen. Mijn zoon vroeg ook een keer wil jij mij piemel aanraken waarop ik zei ja hoor dat hoort er gewoon bij gewoon een beetje open staan voor seks vragen je kind mag gerust in de vagina dat is niet schadelijk doet mijn kind elke dag zoon 12x

10 jaar geleden

Mijn dochter hoorde ooit schaamlip en schoot ze in de lach. Jip!! Riep ze, dat kan toch niet want het zij. Er 2 dus Janneke is er ook! Vandaar dat mijn en haar vagina nu Jip en Janneke heten, door vader vaak geplaagd naar mams toe met "Jip schaamlip" (bloos) Zoonlief zijn geslacht heet Moos. Van Pielemoos. Bij de dokter hebben we het overigens over plasser, voor beiden, en ze weten ook heel goed wat plasser is/betekend maar "koosnaampjes" vinden we beter klinker, ook naar de buitenwereld toe