Snap

hoe lang slapen jullie kindertjes

hier een slaap koppie over dag maar s'nachts 1 groot drama

hallo lieve mama's onze kleine man kan over dag zo maar 3 tot 4 uur slapen ik laat het niet toen 2.5 tot 3 vind ik prima maar langer ook niet nu komt het probleem s'nachts is hij steeds wakker en schreeuwt om zijn mama of ligt heel erg hart te huilen nou mama het bed uit kom bij me kleine manneke ligt hij gewoon te slapen mama maar weer naar bed valt eindelijk in slaap kleine weer helemaal over stuur mama daar weer heen en meneertje ligt gewoon te slapen gek genoeg en dan ga ik maar weer rustig terug naar mijn bedje en dan schrik ik een uur later wakker kleine schreeuwen niet normaal mama er naartoe en daar zit hij slapend stijl overeind in bed te slapen, nu is mijn vraag zijn er meer mama's die dit mee maken en wat doen jullie er aan of is er wel wat aan te doen ik vind persoonlijk best lastig en weet echt niet wat ik er aan zou kunnen doen graag hoor ik heeeeeel veel tips van jullie hahahaha wat ik wel allemaal al heb geprobeerd is een lekker warm badje of douche en een heerlijke massage met speciale olie hij krijgt elke avond nog een heerlijke dikke pap fles samen een verhaaltje lezen, maar niks helpt langer op blijven werkt ook niet voor hem maar voor ons ook niet want meneer word daar ook niet bepaald vrolijker van en het helpt hem ook niet veel moeër te krijgen of zo zodat hij beter slaapt s'nachts ik snap er echt totaal niks van eerst sliep hij juist overdag heel erg slecht maar nu kan hij juist erg lang slapen maar de pech die hij heeft is dat mama dat niet toe laat dus zou je denken dat hij s'avonds erg moe is maar helaas die vlieger gaat voor ons niet op of hij heeft er avonden bij zitten dat hij gewoon om 21.30 nog aan het spoken is en klaar wakker ook zo iets echt niet normaal maar voor ons ook niet want het vergt erg veel energie op deze manier en dat is niet alles als je s'avond lekker samen op de bank gtst wil kijken of gewoon een filmpje maar dat kan niet lopen namelijk telkens op en neer naar boven toen om de gordijnen weer dicht te maken kleine op bed te leggen en dat soort dingen word er gewoon moe van verder is het een onwijs lief knulletje met zijn nukken natuurlijk zoals drift buien slaan met zijn kop op de grond tegen de deuren, muur etc, slaan wat ik daar mee moet weet ik ook nog niet schreeuwen doet hij gelukkig niet echt meer eindelijk dat heb gelukkig snel afgeleerd door middel van een heel zacht tikkie op zijn mond dat heb ik nu 3x gedaan en het is zo goed als over nu gelukkig verder wens ik iedereen veel plezier met bloggen en reageren op mijn blog haha en natuurlijk even tips geven

10 jaar geleden

wij gebruiken geen dekbed, wonen in de tropen lol, maar ja koelheid kan inderdaad helpen... wij hebben wel altijd de airco aan :) Gelukkig heeft hij er ook al een tijdje geen last meer van gehad, hopen dat het zo blijft!

10 jaar geleden

Mijn zoontje ook. Het was ook altijd rond dezelfde tijd dat het gebeurde. Het was echt een periode, nu slaapt hij heel lief en rustig. Wat we wel deden was het dekbed even omkeren. Zodat het weer koel was. Dit hielp een beetje en rustig terug praten.

10 jaar geleden

ja het is enger voor de ouders als het kind zegt het internet... mijn zoon heeft het ook gehad, en wat voel je je dan hulpeloos he?

10 jaar geleden

Mijn dochter heeft dat ook gehad. Toen ze iets ouder dan een jaar was en rond de 2.5 jaar. Dit duurde een paar maanden. Ze huilde dan vaak tussen 1 en 2 uur 's nachts en soms ook nog een keer rond half 5. Ze was dan heel hard aan het huilen, soms met open ogen, maar was verder afwezig en wilde niet veel aanraking, dan sloeg ze mn hand weg. Op schoot vond ze wel fijn, alleen tegen me aanhangen, geen armen om haar heen. Na ongeveer 10 minuten stopte het vaak (maar soms duurde het ook wel 20 min) en gaf ze aan weer te willen liggen en was ze binnen een paar seconden weer in diepe slaap. Ook ik denk dat dit angstdromen waren en dat heeft mede te maken met een periode van snelle geestelijke ontwikkeling die daaraan ten grondslag ligt (aldus mijn dokter). Hopelijk gaat t bij jou kleine man ook snel weer over. Mijn dochter sliep trouwens ook heel lang overdag en maakte haar ook wakker, eerste paar keer heel chaggie, maar na ongeveer een week was ze eraan gewend en werd ze vaak zelf al rond het 'wakkermaak' tijdstip wakker. Sterkte! groetjes, J