Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe laat je kinderen wat langer slapen?

Kennen jullie dat ook of komt het alleen bij ons voor? Kinderen die ’s ochtends AL-TIJD voor 06.00 uur wakker zijn. Lees verder!

Kennen jullie dat ook of komt het alleen bij ons voor? Kinderen die ’s ochtends AL-TIJD voor 06.00 uur wakker zijn en dan ook meteen uit bed menen te moeten komen. Soms is het handig, vooral als je druk bent en er moet nog een heleboel gebeuren dan heeft ochtendstond goud in de mond maar meestal is het niet zo heel erg leuk.

We hebben al van alles geprobeerd. De jongste (3 jaar) laat ik nog maar 1 of 2 keer per week ’s middags slapen (als hij naar de Peuterspeelzaal is geweest). Anders houdt hij de boel ’s avonds wakker en ze blijven ’s ochtends gewoon voor 6-en uit bed komen.

De volgende stap was dat we ze op laten blijven tot 19.30 a 20.00 uur. Dit doen we al een aantal maanden maar helaas zonder het gewenste resultaat.

Daarna hebben we ieder een eigen kamer gegeven en dat werkt wel dat ze ’s avonds niet meer liggen te klieren en meteen gaan slapen. Maar nog steeds zijn ze voor 06.00 uur wakker en uit bed.

Herkennen jullie dit beeld of totaal niet? Wat hebben jullie er tegen gedaan of eraan gedaan zodat ze ’s ochtends wat langer blijven liggen? Want vaak zijn ze overdag toch een beetje sikkeneurig. Ik hoop dat ik wat goede tips krijg zodat ik die kan proberen. Wie weet helpt het en anders moet ik me er maar bij neerleggen en denken dat ze niet zo veel slaap nodig hebben.

6 jaar geleden

Wij hebben ook van alles geprobeerd met onze dochter van bijna 2. Maar 5.45-6.15 lijkt zo'n beetje haar bioritmetijd om op te staan. Sinds kort geef ik haar een schone luier en nieuwe fles met melk en daardoor valt ze weer in slaap. Tot ik haar wakker maak rond 7.00.

10 jaar geleden

Hai, wij hebben bij onze zoon van (toen 2,5/3 jaar) een aapjeswekker gebruikt. Deze zetten we toen eerst op half zeven en toen langzaam naar zeven uur. Dan wist hij dat pas uit bed mocht komen als het aapje ook wakker was. Ook al sliep hij niet altijd verder, hij bleef in ieder geval langer in bed en uiteindelijk sliep hij vaak door het wekkertje heen en toen konden we er mee stoppen!

10 jaar geleden

Hallo, het valt me op dat de meeste van jullie spreken over 5u30 of 6u. Dat is bij mij al uitslapen!!! Onze kleinste (1,5jaar) slaapt overdag van 13u - 15u. 's Avonds ligt hij er om 20u30 in en slaapt hij tot rond 4u15! Ik laat hem meestal nog een uur, anderhalf uur liggen, maar hij blijft maar brabbelen en begint tenslotte te wenen... Tegen 5u30 haal ik hem meestal uit bed en begint hij vrolijk te spelen. Een actief kind dus, maar een versleten mama...

11 jaar geleden

Hier is het net zo....de oudste en de jongste slapen wat langer (als het ze gegund wordt en de andere 2 dames niet in de slaapkamer hoeven te zijn) maar onze middelste 2 dochters zijn ook altijd erg vroeg wakker. Ook hier helpt later naar bed brengen niet ...helaas. Bij ons is het in ieder geval geen "fase" want ze hebben het vanaf baby af zo gedaan. Hoe laat ze ook gaan slapen...ze zijn steevast rond 6 uur en soms nog vroeger wakker. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt b.v dat ze dan naar beneden gaan en wat gaan spelen of lezen o.i.d. Maar ook dan nog komen ze soms eindeloos naar boven voor idiote vragen of om ruzietjes te beslechten. Inmiddels denk ik dat het gewoon hun bioritme me is. Mijn man is een ochtendmens...ik een avondmens. Dat is dus netjes verdeeld over onze 4 kids..:-)