Snap
  • Kind

Hoe krijg ik mijn 2,5 jarige zoon van de speen?!?!

Mijn zoon is onafscheidelijk van speen. Hoe kan je er het best mee stoppen?! De strenge regel is dat hij speen alleen in bed mag, maar ja...

Ik zou graag advies willen van anderen waarvan hun kind ook graag een speentje gebruikt. 

Toen mijn zoontje klein was vond ik het speentje geen probleem. Maar nu is hij 2,5 jaar en heeft ook een flinke overbeet. Advies van consultatiebureau was stoppen met melkflesje en stoppen met speen. PFFFF.....

Ik ben gestart met het stoppen van de melkfles. Zelf het zuiggedeelte kapot geknipt en aan mijn zoon laten zien dat de fles nu stuk is. En gezegd dat hij nu als 'grote jongen' best zonder flesje kan. Maar het probleem is dat mijn zoon dus sindsdien geen melk meer heeft gedronken (nu ruim 2 weken). Natuurlijk probeer ik het te compenseren door extra kaas, vla/yoghurt, enz. Maar toch wil hij dat vaak niet. Op advies  van consultatiebureau nu eerst maar 3 maanden aankijken, maar toch merk ik dat ik licht gefrustreerd ben dat ik elke keer dat bodempje melk wat ik wel geef moet weggooien. Is daar een advies in?

En ook zou het dus beter zijn als hij stopt met zijn speentje. Ik heb een eigen spenendoekje aan zijn speen gemaakt (lang geleden), en mijn zoon is er helemaal weg van. Hij doet z'n vingertjes lekker door de gaatjes en labels. 

Ik had bedacht om hem als beloning een Woezel&Pip doekje te geven als hij stopt met spenen. Dan heeft hij in ieder geval een doekje.

 Maar helaas durf ik het niet goed te proberen. Ik heb zelf namelijk wegens ziekte echt heel hard mijn nachtrust nodig en zonder speen vrees ik dat mijn zoon dus mij de hele nacht wakker gaat houden. Maar ik besef dat ik de stap ooit moet nemen. Natuurlijk kan ook mijn man dat doen, maar aangezien hij enorm veel werkt (onregelmatige diensten) en mijn man mijn inziens heel makkelijk is, weet ik dat het op mij aankomt. 

HEEEELLLLUUUUUPPPPP!!!!!!!!!

Zijn er mensen die aan kunnen geven hoe zij dit hebben aangepakt? Ik zou zowel voor "flesjes-stop" en de toekomstige "spenen-stop" goede tips en adviezen willen. Dat zou mij zeker helpen!! 

Alvast bedankt!!!

8 jaar geleden

Ik denk dat je een manier moet kiezen waar je achter staat. En misschien valt het heel erg mee! Ik zag er ook tegen op en vond het fijn jouw blog te lezen en ben er toen maar gewoon aan begonnen. Ik dacht echt dat ze het heel zwaar zou hebben, maar het viel zo erg mee. Ook met de fles. Ze dronk ook bijna niks behalve uit de fles, maar nu kan ze niet anders. En geef haar af en toe ook een gewoon plastic bekertje. Dan ga ik er naast zitten en doen we om en om een slokje. Dat vind ze geweldig. Hou het gewoon in de gaten en herinner haar er aan dat ze wel eventjes moet drinken. Het gaat steeds beter. bedankt voor je blog je hebt mij in ieder gev een zetje gegeven. Nu jij nog :)

8 jaar geleden

Ik lees alle reacties zeker nog steeds! Vindt het ook fijn om te lezen, want ik ben er nog steeds niet over uit wanneer en hoe ik ga stoppen met de speen van m'n zoontje. Ik denk dat ik op een gegeven moment gewoon de stap moet nemen, maar lastig blijft het wel... Marieke gaf aan dat het consultatiebureau aangeeft dat je moet stoppen met de fles, maar dat is nooit gezegd. Aangezien mijn zoon een moeilijke drinker is vanaf het begin, werd mij gezegd dat de fles nog mocht. Want zonder fles drinkt hij dus vrijwel niets. Echt niets, zelfs met het warme weer. Gelukkig is hij nu al een tijd van de fles af en drinkt hij wel iets, maar het blijft heel weinig. Ik blijf hem stimuleren en aanmoedigen, maar helaas vaak met weinig resultaat.... Ik wil wel graag zo'n spenenSTOPboek kopen, want ik denk dat dat het beste is...

8 jaar geleden

Hoii. ik weet niet of je de reacties nog leest, je hebt er zoveel haha! Maar dit is misschien wel leuk om te lezen voor je. ik was al poosje aan het nadenken wanneer en hoe we onze dochter van de speen af zouden gaan doen. Toen las ik deze blog. Mijn dochter kreeg het speentje alleen nog met slapen, maar ze bleef er maar om vragen overdag. En dat vond ik echt niet nodig. Toen werd mijn neefje geboren en daar heb ik meteen gebruik van gemaakt. Een doosje gekocht bij xenos. Goed uitgelegd wat er met het speentje ging gebeuren (de dag er voor 1 x , en de dag dat we het speentje in het doosje gingen stoppen een aantal x.) toen hebben we samen het doosje gekleurd. Ze heeft zelf de speentjes (met een beetje tegenzin wel) in het doosje gedaan. Daarna kreeg ik een telefoontje dat mn zus (de moeder van m'n neefje) ziek was geworden en dat we niet langs konden komen. Toen heb ik de speentjes alsnog niet terug gegeven, anders snapte ze er niks van. We hebben het gewoon volgehouden. Ze vroeg er niet echt vaak om. Ook geen huilbuien. Dus niet echt problemen. Wel hebben we haar een tutpopje in ruil gegeven. Die heeft ze nu lekker bij zich in bed. Dat was half juni. Soms zegt ze ineens nog speen. Maar dan zegt ze zelf al baby. En noemt ze alle babies op die ze kent. En het speentje van haar broertje blijft ze af. Die geeft ze elke keer aan hem als hij valt. Het viel mij heel erg mee. En ik denk dat je er zelf klaar voor moet zijn om te doen. En gewoon consequent zijn en er aandacht aan bestedwn. Je kan niet zeggen je mag geen speen meer en dan na een kwartier huilen dan toch die speen maar geven. Maar was leuk om je blog te lezen. oja en flesjes vond mn dochter ook nog heeeel lekker en die heb ik afgelopen week gewoon weggegooid. Ze vraagt er niet echt om en drinkt wel uit echte bekers en tuitbekers.

8 jaar geleden

Ik wil iets zeggen over de melkfles heelveel reacties zie ik waar in staat dat een melkfles best nog wel kan. Dat dacht ik ook tot mijn zoon 4.5 jaar oud was en 2 kiezen moest laten trekken en 4 kronen kreeg omdat zijn gebit zeer was aangetast door het lange gebruik van de fles dat heb ik snel afgeleerd bij mijn 2de kind dus zo snel mogelijk de fles weg!