Snap
  • Kind

"Hoe komt de baby uit de buik" volgens mijn kleuters

En we gaan verder met de reeks. Dit keer beschrijf ik hoe mijn kleuters denken dat die baby uit de buik komt.

Gelukkig heb ik dertig vrolijke kleuters die genoeg te vertellen hebben. Dus hieronder de uitspraken die zij deden:

Het meest gehoorde antwoord was:

"De baby komt bij de mama uit haar billen."  Ze pikken meer op dan wij beseffen!

Het antwoord dat daarna het meest genoemd werd was:

"Ze snijden de buik helemaal open"  Terwijl ze het zeggen wijzen ze met hun vinger het aan. Volgens mijn kleuters ga je open vanaf je borsten tot aan je schaambeen! Gelukkig wordt de keizersnede niet zo uitgevoerd...pfff

En hieronder de leukste antwoorden voor jullie op een rijtje. Gehoord in de kring, in de huishoek, in een andere hoek of tijdens een gesprek:

"Er zit helemaal geen baby in die buik. De ooievaar komt langs en dan stopt de baby hem er stiekem in en als ik dan kom kijken ligt hij op de buik van mama"

"Als de mama te dik wordt ontploft ze en dan komt de baby eruit. Daarna wordt de mama gelukkig wel weer normaal" pff gelukkig maar.

"Komen baby's uit de buik? Dat kan helemaal niet. Ik ben veel te groot!"

"Als mama moet spugen dan komt de baby er door de mond uit"

"Ik weet het niet. Mijn mama heeft mij gekocht."

"Als jij nou heel hard op mijn buik duwt dan komt de baby. Dat zei mijn mama dat dat zo moet, dus dat moeten we nu ook zo spelen."

"Je moet eerst heel diep zuchten. Dan moet je heel hard schreeuwen. Soms de papa pijn doen en dan heel diep drukken. En dan is hij er. Heb ik op tv gezien"  uhhh.... wat kijk jij op tv?

"Baby's komen tussen de benen vandaan. Ik weet alleen niet uit welk gaatje, want ik denk dat wij er vijf hebben onderaan. Maar het is niet het gaatje waar de poep uitkomt. Dat is gewoon vies"

"Mijn opa zei dat een baby uit een bloemkool komt, maar dat is niet waar. Baby's komen met de post!"

"Als je de baby niet leuk vindt, kan je hem terug stoppen. Dat doet de dokter dan"

"Soms komt de baby in het ziekenhuis, maar soms ook thuis. Als hij thuis eruit komt dan mag de mama hem houden"  Gelukkig heb ik mijn zoontje mogen houden. ;-)

"Baby's komen uit het middelste gaatje. Vooraan is plas en dan achter is poep. Dat moet je niet door elkaar halen, hoor juf! Dan word je ziek en je baby ook. Want komt hij door het verkeerde gaatje is dat niet goed. Ruikt hij naar poep of plas. hahahaha, dat hoort niet!"   zo zo, die weet een hoop....

"Baby's komen gewoon uit de mama en nu ben ik klaar" :-)

De volgende blog gaat over het geven van borstvoeding/drinken. Met hele goede tips voor aanstaande moeders van mijn kleuters

7 jaar geleden

OMG, wat GEWELDIG!! Wat een heerlijke kids <3

7 jaar geleden

Hilarisch weer! En wat een groot contrast. De een weet al bijna precies hoe het zit en de ander besteld ze blijkbaar gewoon online om hem vervolgens met de post te laten bezorgen! Heerlijk die hersenspinseltjes!

7 jaar geleden

Wat een schitterende antwoorden en inderdaad er zitten een paar hele wijze antwoorden tussen. Wel heel slim, zo hoef je later niet uit te leggen hoe het nu echt zit.